ΤΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!

Η Γαστρονομία αποτελεί κεντρικό άξονα της τουριστικής εμπειρίας, που ο επισκέπτης θα αποκομίσει από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και το χθεσινό Γαστρονομικό Φεστιβάλ -προάγγελος της πρώτης επίσημης διοργάνωσης, τον Ιούνιο του 2022- αφενός μεν μας εντυπωσίασε με την ποικιλία των δράσεών του, αφετέρου δε πέτυχε να φέρει σε επαφή το κοινό με την γαστρονομία του προορισμού, μέσα από διαδραστικές δράσεις, δεδομένου ότι η γαστρονομία αποτελεί μία κατεξοχήν βιωματική εμπειρία. .

 
Στο πλαίσιο, λοιπόν, καθιέρωσης ενός ετήσιου θεσμού τουριστικής προβολής του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, που στοχεύει στην προσέλκυση όλο και περισσότερων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών στην περιοχή, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Λουτρακίου, σε συνεργασία με την εταιρεία τουριστικού marketing Respond On Demand Ltd, διοργανώνει από τον Ιούνιο του 2022 διήμερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, υπό την αιγίδα και την αμέριστη συμπαράσταση του οικείου Δήμου και την ενεργό συμμετοχή των επιχειρήσεων εστίασης – μελών του Συλλόγου Επισιτιστών «Ο Ξένιος Ζευς».
 
 
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος
image.gif
 
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα
image.gif
 
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και πίνακας
image.gif
 
Η χθεσινή εκδήλωση -προπομπός περιελάμβανε ποικιλία γαστρονομικών δράσεων από τις ακόλουθες τοπικές επιχειρήσεις εστίασης: Κανάκης, Κολωνάκι, Λιμανάκι, Paladar, Παπαδάκης, Pepe Rosso, Πιπέρι, Ριγάνι, Φραγκιάς, Umami, Woodys, Ypanema.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
image.gif
 
 
Η ομάδα του Experience Perachora Korinthia για ακόμα μια φορά συμμετείχε ενεργά παρουσιάζοντας το τοπικό γλυκό της Περαχώρας «ντρέδουρα».Την παρουσίαση ανέλαβαν η Κωνσταντίνα Ράπτη και Χρυσούλα Παππά.
 
 
 
Η Χρυσούλα Παππά, μέλος της όμαδας του Εxperience Perachora Korinthia είχε μιλήσει στο  ΑΠΕ-ΜΠΕ λέγοντας ότι η «ντρέδουρα» είναι ένα

«Εξαιρετικό γλύκισμα που θεωρείται υπερτροφή λόγω των συστατικών του». Όπως εξηγεί, φτιάχνεται την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων στην περιοχή. Συναντάται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όμως αυτό που κάνει την ντρέδουρα ξεχωριστή είναι τα ντόπια υλικά και κυρίως η κορινθιακή σταφίδα. 

«Η περιοχή μας είναι ένας πλούσιος τόπος με εξαιρετικής ποιότητας υλικά. Λάδι, κρασί, σιτάρι. Βουνό και θάλασσα είναι αυτά που δημιούργησαν έναν γαστρονομικό πλούτο με πάρα πολλές συνταγές, που δεν έχουν όμως την κατάλληλη προβολή μέχρι σήμερα. Η θέση της Κορινθίας στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας είναι πολύ μικρή. Οι προσπάθειες που έχουν γίνει είναι ελάχιστες» λέει η κ. Παππά και συμπληρώνει: «Με πολύ μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε το Taste of Loutraki που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον τόπο μας και ελπίζουμε σε μια πολύ όμορφη συνέχεια». 

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

image.gif

 Η ιδρύτρια του  Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας Μαρίκα Γεωργίου και μέλος της ομάδας προσέφερε το βιβλίο ΄΄ Η Μάχη της Περάχωρας΄΄ , ως αναμνηστικό της ιστορίας του τόπου μας.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που κάθονται

image.gif

Επίσης η Μίνα Γιαννούλη φιλοτέχνισε το ευλογημένο δέντρο της ελιάς, ζωγραφισμένο σε ξύλο που κέρδισε η κα. Κατερίνα Μαρινάκη η οποία συμμετείχε στη τυφλή δοκιμή, προκειμένου να εντοπισθούν τα 12 συνολικά υλικά, που συναποτελούν το εξαίσιο αυτό παραδοσιακό γλυκό( ντρέδουρα).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Κωνσταντίνα Μίχα

Katerina Marinaki