Γεωργιάδης για εστίαση: Επανεκκίνηση όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν

Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο, Γιώργο Καββαθά και τα μέλη της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων είχε την Τρίτη (20/1) ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Κατά τη διάρκειά της τονίστηκε ότι η εστίαση θα «ανοίξει» όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

 

Σε σημερινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται ότι στον υπουργό τέθηκαν υπόψη αφ’ ενός η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο μετά από 145 ημέρες γενικού lockdown – και επιπλέον πολλών τοπικών lockdown – οι κίνδυνοι για χιλιάδες λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας και αφετέρου ζητήθηκε η περαιτέρω ουσιαστική στήριξη του κλάδου με χρηματοδότηση μέσω ειδικού προγράμματος για την εστίαση.

 

Επίσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το τραπεζικό σύστημα (δάνεια, μείωση προμηθειών κλπ), η άμεση ανάγκη ένταξης του Κλάδου στα προγράμματα ΕΣΠΑ, η διατήρηση της στήριξης για τα ενοίκια και μετά τον Φεβρουάριο, οι επαγγελματικές μισθώσεις-αναστολή εξώσεων, η βελτίωση του προγράμματος για τα θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου.

 

Ακόμη, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, έγινε ανάλυση των προϋποθέσεων ασφαλούς και βιώσιμης επανεκκίνησης του κλάδου και ο υπουργός ζήτησε την κατάθεση σχεδίου από την ΠΟΕΣΕ για την ασφαλή και βιώσιμη επανεκκίνηση του κλάδου «όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν», ανανεώνοντας την συνάντηση για τις αρχές Φεβρουαρίου.