Για πρώτη φορά De minimis σε αγρότες της Κορινθίας και μάλιστα αφορολογητα

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ την 26η Σεπτεμβρίου 2019 όσον αφορά την καταβολή ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) στους αγρότες που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα το έτος 2018 διευκρινίζει τα εξής.

 

Το ποσόν που καταβλήθηκε στους παραγωγούς δε συμπεριλαμβάνεται στο όριο των 5.000 ευρώ από επιδοτήσεις που προβλέπεται στο άρθρο 11 του κώδικα ΦΠΑ (Ν. 2859/2000). Άρα ακόμα και στην περίπτωση που σε παραγωγούς προστιθέμενο το ποσό της επιδότησης με το ποσό που έλαβαν σαν de minimis υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ, αυτό δεν συνεπάγεται ότι θα αλλάξει και θα μεταβεί στο κανονικό καθεστώς αντί του ειδικού που είναι ως σήμερα.

 

Κατά συνέπεια το ποσό του de minimis προσμετρείται ουσιαστικά ως αποζημίωση και όχι ως ενίσχυση και δεν θα επιβαρύνει φορολογικώς τους αγρότες που θα το λάβουν και ήδη οι πιο πολλοί βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση.

 

 

 

ekorinthos.grTο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ