Γιάννης Αλεξανδρής: Να μου ζητήσει συγγνώμη ο κος Θανάσης Γεωργίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στην συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων που έλαβε χώρα στις 29 - Ιουλίου και ύστερα από προσωπικό αίτημα του προέδρου των επισιτιστών, κου Κόντη Ιωάννη, επειδή λόγο υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παραμείνει άλλο στην αίθουσα συνεδρίασης του Δ.Σ., ζήτησα και πήρα το λόγο από το προεδρείο για να εκφράσω το πάγιο αίτημα του συλλόγου μας, για την ανάπλαση όλου του παραλιακού πεζοδρόμου. Ως γνωστόν ψηφίστηκε από το Δημ. Συμβ. η μελέτη ανάπλασης της παραλίας, από την οδό Τομπάζη και προς το λιμάνι. Για το κομμάτι από την οδό Τομπάζη και μέχρι το ποτάμι, είχε κάνει η υπηρεσία του Δήμου, μια μελέτη για την αισθητική αναβάθμιση και ανάπλασή του, μετατρέποντάς το σε πεζόδρομο ήπιας κυκλοφορίας και με δέσμευση της Δημ. Αρχής, να ξεκινήσει διαδικασίες για την τελική πεζοδρόμηση του κομματιού αυτού. Μια πρόταση που συμφωνούσε ο σύλλογός μας και την οποία εξέφρασα εγώ στο σώμα του Δ.Σ. Το συγκεκριμένο έργο επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί από το πράσινο ταμείο και σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης, ζήτησε και πήρε αναβολή του θέματος. Ο κύριος Αθανάσιος Γεωργίου, μου απευθύνθηκε προσωπικά, λέγοντάς μου, Δημόσια, ότι αυτές οι απόψεις είναι δικές μου, όχι του συλλόγου και είναι ντροπή μου να τις εκφράζω !!!

 

 

Μετά το Δελτίο Τύπου του συλλόγου των επισιτιστών στις 3- Αυγούστου, το οποίο και δημοσιεύθηκε από τοπικά Blogs, ο κύριος Γεωργίου οφείλει να μου ζητήσει δημόσια συγγνώμη !!! Επίσης το ότι ο παππούς του κυρίου Γεωργίου, κατά τα λεγόμενό του, έσκαβε την παραλία ή έσβηνε φωτιές, δεν σημαίνει ότι τον κάνει πιο Λουτρακιώτη κι ότι αγαπάει την πόλη περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον !!! Η παραλία, η οποία είναι η ναυαρχίδα του Δήμου μας και πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών, χωρίς να υποβιβάζω οποιαδήποτε γωνιά του Δήμου μας, θα έπρεπε να χαίρει ιδιαίτερης φροντίδας, αντ' αυτού έχει την ίδια εικόνα εδώ και 40 με 50 πενήντα χρόνια. Βεβαίως Λουτράκι δεν είναι μόνο η παραλία, είναι και η Ελ. Βενιζέλου, είναι και η Καραϊσκάκη, είναι και η Περαχώρα, και η Λίμνη, ο Σχίνος και το κάθε άλλο σημείο του Δήμου μας. Θα ήθελα να θυμίσω στον κύριο Γεωργίου ότι μέχρι πριν δυόμιση χρόνια περίπου και επί σειρά ετών ήταν Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και, εν μέρει, η «κατάντια», όπως ο ίδιος λέει, της εικόνας του Δήμου μας είναι και δικό του δημιούργημα !!! Να επισημάνω ακόμη στον κύριο Γεωργίου, χάρη δεν έκανε σε κανέναν επειδή, (όπως ανέφερε ο ίδιος....μας έκανε χάρη ...) ψήφισε την ανάπλαση με χρηματοδότηση της Περιφέρειες, ήταν υποχρέωσή του.

 

 

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση και μετά από προτροπή του προέδρου του Δ.Σ. να ζητήσω συγγνώμη επειδή αύξησα τον τόνο της φωνής μου και απευθύνθηκα απευθείας σε Δημοτικό Σύμβουλο κι όχι μέσο του Προεδρείου, το έκανα σεβόμενος το θεσμό και το χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγγνώμη όμως πρέπει να ζητήσουν από τον Λουτρακιώτικο λαό, όλοι αυτοί που για σειρά ετών και δεκαετιών κατείχαν σημαντικές θέσεις στο τιμόνι του Δήμου ή στο Δημοτικό Συμβούλιο και με τις αποφάσεις τους ή τις στάσεις τους και για μικροπολιτικά συμφέροντα, δικά τους ή των παρατάξεών τους, έχουν καταφέρει και έχουν υποβαθμίσει τη συνολική εικόνα της πόλης μας.

 

 

Τέλος θα ήθελα να κάνω παράκληση προς τα μέλη του Δημ. Συμβ. για ομόνοια και σύμπνοια σε σοβαρά έργα υποδομής που αναδεικνύουν την ομορφιά της πόλης μας και το τουριστικό προϊόν.

 

 

Αλεξανδρής Γιάννης

 

Τοπικός Σύμβουλος Λουτρακίου Περαχώρας

 

Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου

 

Μέλος του Συλλόγου Επισιτιστών «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»