Γιάννης Κακούρος στο loutraki365: "Η αλήθεια για τη Μάχη της Περαχώρας και τον Ίβυκο"

Τη θέση του Συλλόγου Λουτρακιωτών και Περαχωριτών "Ο Ίβυκος", ζήτησε το loutraki365.gr, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει τα τελευταία 24ωρα, σχετικά με τη μη συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Περαχώρας...

 

Ο πρόεδρος του "Ίβυκου" κ. Γιάννης Κακούρος, μιλώντας στον Αλέξανδρο Κανδρή, απάντησε σχετικά: "Αρχικά, να σας αναφέρω ότι ο λόγος του κ. Αντιδημάρχου, όφειλε να είναι ενωτικός και όχι διχαστικός. Ο ρόλος του Αντιδημάρχου είναι να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και να εκφράζει το σύνολο των δημοτών και όχι μερίδα αυτών. Πάμε όμως στην ουσία των όσων είπε ο κ. Παπαθανασίου. Λάβαμε όντως ένα email από το Δήμο, το οποίο θεωρήσαμε ότι είναι περισσότερο ενημερωτικού χαρακτήρα. Εξάλλου, στο email, δεν υπήρχε εισήγηση του κ. Αντιδημάρχου, σχετικά με τις δράσεις που αναμένει από τον Ίβυκο για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Περιμέναμε λοιπόν, να υπάρξει επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή. Τονίζω όμως, ότι, είχα δεχθεί προσωπικά από εκπρόσωπο της δημοτικής Αρχής τηλεφωνική πρόσκληση για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, την οποία και είχα αποδεχτεί με μεγάλη χαρά. Ο "Ίβυκος", οφείλει, σεβόμενος την ιστορία του, να συμμετέχει σε εκδηλώσεις που τιμούν τον τόπο μας. Επίσης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του "Ίβυκου", είχαν καθημερινή επαφή με το Δήμο για το 3ήμερο Εθνογραφικό Εργαστήρι που διοργάνωσε ο Ίβυκος τον Μάιο καθώς και για τις τρεις μεγάλες καλοκαιρινές εκδηλώσεις των χορευτικών τμημάτων και του θεατρικού εργαστηρίου μας. Γιατί άραγε δεν μας ενημέρωσε ο Δήμος για τις προτάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής για τη μάχη της Περαχώρας και περιμέναμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ενημέρωσή τους; Όταν είδαμε την αφίσα του Δήμου και αντιληφθήκαμε ότι ο Ίβυκος δεν θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, αναγκαστήκαμε να δημοσιεύσουμε το Δελτίο Τύπου, προκειμένου να ενημερώσουμε τον κόσμο για τη δική μας θέση. Μάλιστα, το Δελτίο Τύπου, ήταν και μια αφορμή να ενημερωθώ ότι κάτι παρόμοιο συνέβη και σε άλλους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου μας, όχι μόνο στον "Ίβυκο".

 

Κλείνοντας, ο κ. Κακούρος, ανέφερε ότι "Ακόμα και κακή συνεννόηση να υπάρχει, ακόμα και αν υπάρχουν λάθη στην επικοινωνία, το ζήτημα είναι να υπάρχει η θέληση και η διάθεση, να επιλυθεί το όποιο πρόβλημα. Από τη στιγμή που ο Δήμος, αντιλήφθηκε ότι είχε δημιουργηθεί πρόβλημα, θα έπρεπε να εργαστεί προς την επίλυσή του και όχι να το αφήνει να διαιωνίζεται. Από την πλευρά μου, να σας πω ότι έκανα ό,τι ήταν δυνατό, προκειμένου ο Ίβυκος να συμμετάσχει στην εκδήλωση για την Μάχη της Περαχώρας. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι την προηγούμενη Πέμπτη επικοινώνησα με τον Δήμαρχο τον οποίο ενημέρωσα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ο κύριος Γκιώνης, δήλωσε άγνοια επί του θέματος και δεσμεύτηκε ότι θα με ενημερώσει μόλις μάθει τι συμβαίνει. Ακόμα περιμένω τηλέφωνό του. Να σας ενημερώσω επίσης, ότι ο Δήμος μας έχει προσκαλέσει σε όλα τα μεγάλα event προκειμένου να συμμετάσχουμε στις τελετές ενάρξεώς τους. Μάλιστα αυτό έχει γίνει πολλές φορές τηλεφωνικά. Και εμείς ήμασταν εκεί, καθώς θεωρούμε ότι σημασία έχει η συμμετοχή και όχι τα διαδικαστικά / γραφειοκρατικά".