Γιάννης Καραπανάγος: "Η σιωπή των αμνών από τη Δημοτική Αρχή" (video)

Ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις, έθεσε για άλλη μια φορά, ο Γιάννης Καραπανάγος, στην τοποθέτησή του, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Ιουλίου. Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αλλάζουμε Μαζί", εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας που έθιξε ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Φίλιππας Θυμής και τις νέες καταγγελίες που έκανε αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπήρξαν παρανομίες και παρατυπίες τις οποίες "γνώριζαν, αλλά δεν μιλούσαν"...

 

Ο Γιάννης Καραπανάγος, ξεκίνησε την τοποθέτησή του, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αείμνηστου Γιώργου Γλυκοφρύδη. "Άφησε για μία τετραετία ανεξίτηλο το στίγμα του με υποδειγματικό τρόπο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση", ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος προς την πρόεδρο του Δ.Σ., υπενθύμισε ότι "Βάσει του κανονισμού, θα έπρεπε να είχατε προγραμματίσει, την ειδική δημόσια συνεδρίαση απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Σύμφωνα με την παράγραφο 7 του ιδίου άρθρου, αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει μέχρι τέλος Ιουνίου. Είναι μια ύψιστη δημοκρατική διαδικασία που την οφείλουμε στους συνδημότες και τις συνδημότισσες και θα πρέπει να πάρει σάρκα και οστά".

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του Φίλιππα Θυμή, ο οποίος επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με το θέμα της μετεγκατάστασης του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στο να χρησιμοποιήσει την λέξη "ομερτά" για τη Δημοτική Αρχή που "γνώριζαν για τις παρανομίες και τις παρατυπίες που έγιναν, αλλά δεν μιλούσαν"... Ο Γιάννης Καραπανάγος, ανέφερε ότι "Δύο φορές, ο κ. Θυμής Φίλιππας, τοποθετήθηκε. Την πρώτη φορά, όταν αντέδρασα, μου είπατε ότι θα τοποθετηθεί η δημοτική αρχή, σχετικά με τους ισχυρισμούς του για παρανομίες και παρατυπίες. Απόλυτη σιωπή, σιωπή των αμνών από μέρους της Δημοτικής Αρχής. Σιωπή η οποία συνδυάζεται και με τις ερωτήσεις που θέσαμε προς τον κ. Δήμαρχο, όπως "Με ποιά ιδιότητα παρέστη στο δικαστήριο στο γραφείο της Πρωτοδίκου" ή σχετικά με το αν θα συνεδριάσει η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου. Αντί για απάντηση, εισπράξαμε "στα μούτρα σου". Αυτό είναι το επίπεδο, δυστυχώς", τόνισε ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "Αλλάζουμε Μαζί".

 

Και κλείνοντας, τόνισε, ότι "Τη σιωπή που έχει επιβάλει η δημοτική Αρχή, εμείς ως παράταξη δεν τη δεχόμαστε. Μπορεί να την έχει επιβάλει στα μέλη της παράταξής της, αλλά εμείς δεν τη δεχόμαστε και δεν θα την επιτρέψουμε". 

 

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτησή του