Γιάννης Καραπανάγος: Τα 12 ερωτήματα που έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με πολλά ερωτήματα, συμμετείχε ο επικεφαλής της Παράταξης ''αλλάzουμε ΜΑΖΙ'' Γιάννης Καραπανάγος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Μαρτίου 2022. Τοποθετήθηκε και απηύθυνε ερωτήσεις προς αρμόδιους Αντιδημάρχους για τα παρακάτω θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και όχι μόνο...

 

Συγκεκριμένα:

 

1. Επεσήμανε, προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την παρουσίαση της μελέτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για το ανοικτό κέντρο εμπορίου ''OPEN MALL'' του Λουτρακίου, χωρίς να προσκληθεί η ίδια ή οι επικεφαλής των παρατάξεων που ενημερώθηκαν για την παρουσίαση από Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, καθώς και τις αντιδράσεις κατοίκων για την απώλεια χώρων στάθμευσης, από την υλοποίηση του έργου, υπενθυμίζοντας ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Λουτρακίου έχει καταθέσει, από τον Αύγουστο του 2019, προτάσεις για την εξεύρεση χώρων στάθμευσης στο Λουτράκι. 

 

Στη συνέχεια, απαντώντας σε τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Τάσου Σακελλαρίου, διευκρίνισε ότι η Παράταξή του έχει ταχθεί υπέρ του έργου του OPEN MALL και γι΄αυτό ήταν παρούσα στη  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, την 30η Οκτωβρίου 2019, όταν συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του έργου.  

 

2. Απευθυνόμενος προς τον Αντιδήμαρχο Κώστα Παντελέου, ρώτησε πότε τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενόψει του καλοκαιριού, καθώς και εάν πρόκειται να συζητηθεί το θέμα μονοδρομήσεων οδών του Λουτρακίου στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

 

3. Ζήτησε από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να παραχωρηθεί το γραφείο των παρατάξεων, όπως είχε διαβεβαιώσει ο Αντιδήμαρχος Τάσος Σακελλαρίου, από τον Μάϊο του 2021, ανεξάρτητα με τη δυνατότητα στελέχωσής του, εκ μέρους του Δήμου.

 

4. Πρότεινε η Δημοτική Αρχή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και συναντήσεις για την ενίσχυση και των δύο Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου μας, δηλαδή του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου και του Αστυνομικού Τμήματος των Αγίων Θεοδώρων, με προσωπικό, ενόψει της θερινής περιόδου, ώστε να υπάρχει το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες.

 

5. Πρότεινε να ληφθεί μέριμνα για τους σάπιους ή σκουριασμένους φανοστάτες του παραλιακού πεζόδρομου, ενόψει του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με την κατάσταση των σιντριβανιών και ειδικότερα αναφέρθηκε στην άσχημη εικόνα που παρουσιάζει το σιντριβάνι της πλατείας της 25ης Μαρτίου.

 

6. Τόνισε την έλλειψη ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμη και όταν απονέμονται βραβεία στον Δήμο μας.

 

7. Ρώτησε τον κ. Πρωτονοτάριο για το πότε θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του νερού της Περαχώρας, ώστε την επόμενη θερινή περίοδο να μην έχει την θερμοκρασία που είχε παρουσιαστεί το περασμένο καλοκαίρι.

 

8. Για το νερό του Σχίνου, που τώρα γίνεται η αλλαγή των ρολογιών, πρότεινε να εξεταστεί η αλλαγή του δικτύου. Μετά από επικοινωνία με τον κ. Παναγιώτη Βαρελά, πρώην πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Λ-ΑΓ.Θ, εκείνος του επιβεβαίωσε ότι είχε ληφθεί, επί προεδρίας του, απόφαση για αλλαγή του δικτύου με προϋπολογισμό 150.000 €. Επιπλέον πρόσθεσε ότι και ο κ. Βαρελάς είχε εισπράξει σημαντικά οφειλόμενα ποσά από καταναλωτές. Επίσης, απευθυνόμενος, προς τον κ. Πρωτονοτάριο, είπε ότι η Τοπική Κοινότητα Πισίων έχει προτείνει, εδώ και ένα χρόνο, την τοποθέτηση δεξαμενής μεγάλου κυβισμού στον Σχίνο, περίπου 2.500 κυβικών γιατί η υπάρχουσα είναι μόλις 50 κυβικά και τον ρώτησε εάν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα αυτό.  

 

9. Απηύθυνε ερώτημα προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Σάκη Παπαθανασίου για το πότε η δημοτική αρχή θα ολοκληρώσει τις εργασίες του μνημείου πεσόντων Περαχώρας που γιορτάζει τα 200 χρόνια εφέτος. Το έργο είναι ημιτελές και έχει, απλά, τοποθετηθεί μια Ελληνική σημαία. 

 

10. Ανέφερε ότι ο Δήμος μας έχει ομάδες με λαμπρή ιστορία, όπως είναι ο Ποσειδών και ο Ολυμπιακός Λουτρακίου και ότι ο Κώστας Λάμπρου έχει ολοκληρώσει χειρόγραφη εργασία με τίτλο: "Μια πόλη, μια ιστορία, μια ομάδα", που αναφέρεται στην ιστορία του Ολυμπιακού Λουτρακίου, προσθέτοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να μεριμνήσει για την έκδοση ενός βιβλίου.

 

11. Ερωτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τάσος Σακελλαρίου για ποιο λόγο δεν επανέφερε προς συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο, την αίτηση του Καφέ-Σνακ Μπαρ ''Κολωνάκι'', για τοποθέτηση ανεμοθραυστών, που είχε συζητηθεί την 22 Δεκεμβρίου 2021 και είχε αναβληθεί. 

 

12.Ενημέρωσε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Σωτήρη Πέρρα για σάπιους κάδους απορριμμάτων στην Περαχώρα, οι οποίοι θα πρέπει να αντικατασταθούν.