Γιάννης Κόντης: "Αυτή είναι η μοναδική λύση για τις εκλογές στο δήμο μας"

Με κείμενο που δημοσιεύει στην προσωπική του σελίδα σε γνωστό μέσο Κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστων "Ξένιος Ζεύς" και υποψήφιος του ανεξάρτητου τοπικού συνδυασμού "Εναλλακτική Κίνηση Λουτρακίου - Περαχώρας", Γιάννης Κόντης εξηγεί τι αλλάζει εξαιτίας του νέου εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση και παραθέτει τα κριτήρια με τα οποία κατά τη γνώμη του πρέπει οι δημότες να ψηφίσουν...

 

Δύο εβδομάδες μείνανε μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές που σηματοδοτούν για πρώτη φορά την έναρξη των συνεργειών μεταξύ των υποψηφίων συνδυασμών μετά το πέρας τους.

Η απλή αναλογική θα μας επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού θα αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούν τα δημοτικά συμβούλια ριζικά.

Οι αποφάσεις πλέον δεν θα λαμβάνονται από ένα "κλειστό κύκλο" ανθρώπων αλλά από ευρύτερες συμμαχίες που θα δημιουργηθούν αναγκαστικά για να μπορέσουν να διοικηθούν οι Δήμοι.

H συνεργασία πλέον μεταξύ των εκλεγέντων συνδυασμών θα είναι η μοναδική λύση για να υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία που απαιτείται.

Να προσθέσω εδώ και κάτι πολύ σημαντικό: Ο εκάστοτε εκλεγμένος Δήμαρχος ήταν και είναι "εκτελεστικό" όργανο χωρίς δικαίωμα ψήφου. Πρέπει να εκτελεί κατά γράμμα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μόνο!!!

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν την πρώτη Κυριακή των εκλογών επιλέγουμε προσεκτικά ποιον θα ψηφίσουμε για Δημοτικό Σύμβουλο!!!

Επιλέγουμε ανθρώπους με ισχυρές προσωπικότητες έτοιμους να ορθώσουν το ανάστημά τους όπου χρειαστεί αρνούμενοι να αποφασίζουν κάτι που θα είναι επιβλαβές για τον Δήμο επειδή μόνο και μόνο είναι η γραμμή του συνδυασμού τους, του Αρχηγού τους ή του Δημάρχου που στηρίζουν. Ανθρώπους έτοιμους να συναινέσουν σε θέματα που θα προκύψουν με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου τους, χωρίς τη σκέψη ότι θα δοθούν τα εύσημα στον εκάστοτε Δήμαρχο που θα έχει προκύψει ειδικά αν δεν ανήκουν στην παράταξή του!!!