Γιάννης Κόντης στο loutraki365: "Κανονικά ΟΛΑ τα party των καταστημάτων του Δήμου Λουτρακίου"

Μπορεί ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, να ακύρωσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις λόγω του κορονοϊού, ωστόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου "Ο Ξένιος Ζεύς", Γιάννης Κόντης, δηλώνει κατηγορηματικά στο loutraki365.gr, ότι τα καταστήματα του Δήμου που έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις, θα τις πραγματοποιήσουν κανονικά...

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο loutraki365.gr:

 

"Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνηση παίρνει μια τόσο αιφνιδιαστική απόφαση μόλις λίγα 24ωρα πριν την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Γιατί πανικοβάλλουν τον κόσμο; Προφανώς είναι σοβαρό το θέμα, αλλά θέλει ψυχραιμία και δεν θεωρώ ότι αυτή η απόφαση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι επαγγελματίες του Δήμου μας, έχουν επενδύσει χιλιάδες ευρώ σε προετοιμασίες για το τριήμερο που έρχεται. Ευτυχώς, δεν έχουμε ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της πόλης. Είναι δεδομένο όμως, ότι θα χάσουμε αυτούς που θα επέλεγαν το Λουτράκι την τελευταία στιγμή ως καρναβαλικό προορισμό, για το Καρναβάλι και την Καθαρά Δευτέρα.

 

Θέλω να τονίσω τρία πράγματα:

 

Πρώτον, ότι τα καταστήματα της πόλης που έχουν προγραμματίσει κάποια εκδήλωση ή party, σύμφωνα με επικοινωνία που είχα, θα τις πραγματοποιήσουν κανονικά.

 

Δεύτερον, θα πιέσουμε όσο μπορούμε το Δήμο να πραγματοποιήσει τη δέσμευσή του περί διεκδίκησης αποζημιώσεων που προκύπτουν για τους επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού, από την μη διοργάνωση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων στον Δήμο μας.

 

Και τρίτον, ότι είναι επιτακτική ανάγκη πλέον, η θέσπιση μέτρων φοροελαφρύνσεων από την Κυβέρνηση ώστε να αντισταθμιστεί στο μέτρο του δυνατού, η ζημιά που υπέστησαν οι επιχειρηματίες".