Γιασικεβίτσιους: "Ο Παναθηναϊκός είναι τυπική ομάδα Αταμάν"

Για το αγωνιστικό προφίλ του Παναθηναϊκού AKTOR υπό την καθοδήγηση του Εργκίν Αταμάν, αλλά και για την παρουσία τριών ομάδων με παθιασμένους οπαδούς στο Final Four του Βερολίνου μίλησε ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

 

Στο beIn Sports και τον Ισμαέλ Σενόλ μίλησε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους λίγες μέρες πριν από τη συμμετοχή της Φενέρμπαχτσε στο Final Four 2024 στο Βερολίνο.

 

Ο Λιθουανός τεχνικός, που θα αντιμετωπίσει στον πρώτο χρονικά ημιτελικό τον Παναθηναϊκό AKTOR (24/6, 19:00), χαρακτήρισε τους πράσινους τυπική ομάδα του Εργκίν Αταμάν, στην οποία όλα αρχίζουν και τελειώνουν από τους γκαρντ. Παράλληλα, ο Σάρας τόνισε πως ο ελληνικός και ο τουρκικός σύλλογος βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε ενόψει της μονομαχίας της Φενέρμπαχτσε με το τριφύλλι:

 

"Αυτό είναι το Final Four. Θα είναι δύσκολο. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό για αυτό. (Ο Παναθηναϊκός) είναι μια τυπική ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Είναι μια ομάδα που όλες τις αποφάσεις τις παίρνουν οι κοντοί και βασίζεται στις αποφάσεις των γκαρντ για τα pick n roll. Φυσικά, θα επικεντρωθούμε εκεί. Αλλά δεν μπορείς να ξεχάσεις τους υπόλοιους παίκτες.

 

Όπως είπα, νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός και εμείς έχουμε την ίδια δύναμη. Πρέπει να μιλάς συνεχώς για λεπτομέρειες και μικροπράγματα. Πρέπει να σκεφτείς πώς να κλέψεις μια μπάλα εκεί, πώς να πετύχεις ένα εύκολο καλάθι στην άλλη πλευρά. Αυτό είναι το Final Four. Πάντα είναι δύσκολο, έτσι κι αλλιώς.

Έχω εμπειρία από το Final Four του 2009, όταν ήταν εκεί δύο ελληνικές ομάδες. Τώρα συμπεριλαμβάνεται και η Φενερμπαχτσέ. Νομίζω ότι θα είναι τρελό. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να το σκεφτόμαστε πολύ (σσ. την ατμόσφαιρα), έχουμε δουλειά να κάνουμε στο γήπεδο".