Γιατί επιβάλλεται να αποδράσετε στο Νομό Κορινθίας

Δείτε τους 6 Λόγους που παρουσιάζει το lovelovegreece.com και που Επιβάλλεται να Αποδράσετε στο Νομό Κορινθίας...

 

 

 

1.Η διώρυγα της Κορίνθου είναι το πιο must αξιοθέατο της περιοχής, ενώνει το Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Κορίνθου. Κατασκευάστηκε στα έτη 1880-1893 και έχει μήκος 6.346μ και πλάτος 24.6μ. Τοποθεσία μοναδικής ομορφιάς, o Ισθμός της Κορίνθου αποτελεί ιδανικό μέρος για extreme sports, όπως το κλασσικό και γεμάτο αδρεναλίνη bungeejumping.

 

 

2. Ο Ακροκόρινθος, ο βράχος στους πρόποδες του οποίου είναι κτισμένη η αρχαία Κόρινθος, σας ταξιδεύει νοερά στο παρελθόν και στις πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας. Ο Ναός του Απόλλωναμε τους δωρικούς κίονες αναδεικνύει το μεγαλείο της αρχαίας πόλης, στην οποία πόλη αργότερα στα χρόνια της Ρωμαϊκής εποχής ο Απόστολος Παύλος μίλησε για τον Ιησού Χριστό.

 

3.Ένας περίπατος στην Ιστορία. Πολύ όμορφα και ωραία δομημένα μουσεία σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, όπως της αρχαίας Νεμέας, του Ηραίου, της Παλλήνης, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου, το οποίο χαρακτηρίζεται εξαιρετικό με πλούσια εκθέματα. Υπέροχα μέρη για να εξερευνήσει κανείς την Ιστορία του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού!

 

4.Η πόλη της Κορίνθου με τις θαυμάσιες πλατείες των αγαλμάτων, τα μουσεία, τις νεότερες εκκλησίες , τα παραδοσιακά ταβερνάκια και τα μοντέρνα καφέ, θα κάνουν το ταξίδι σας ακόμη πιο ευχάριστο.
lovelovetip: Δοκιμάστε γουρουνόπουλο με πετιμέζι και γίδα με μυρωδικά και μακαρόνια. Άλλο..επίπεδο!

 

 

5. Οι γραφικές λίμνες με τα μαγευτικά φυσικά τους τοπία αποτελούν ένα θελκτικό αξιοθέατο της Κορινθίας. Στη λίμνη Ηραίου ή Βουλιαγμένης, πραγματικά απολαμβάνει κανείς τη μέρα του στα γραφικά ταβερνάκια, στα καφέ και στην πλαζ για κολύμπι και ηλιοθεραπεία. Ικανοποιούν πράγματι κάθε προσδοκία σας. Παράλληλα, στη λίμνη της Στυμφαλίας θα ταξιδέψετε νοερά στη μυθολογία για να συναντήσετε τον Ηρακλή με τις περίφημες Στυμφαλίδες όρνιθες.

 

Το Λουτράκι

 

6. Αξιόλογα παραθεριστικά κέντρα, όμορφες παραλίες με καταπληκτική υποδομή (όπως τα πολυσύχναστα Καλάμια, η αμμώδης και ρηχή Κανταρέ, η βοτσαλωτή παραλία του Σχίνου και το φημισμένο για τα ιαματικά λουτρά Λουτράκι) και γραφικές ψαροταβέρνες συνθέτουν την «ωραιότητα» της παραθαλάσσιας Κορινθίας.  Εφάμιλλη αυτής, η ορεινή Κορινθία, η οποία θα σας εντυπωσιάσει με τα γραφικά χωριά και τους πέτρινους οικισμούς της (όπως το Μάτι, το Πανόραμα και το Στενό), αποτελώντας ιδανικό μέρος για χαλάρωση, πεζοπορία και «ζωή στη φύση».

 

by: loveloveteam