Γιατί να βάλω την πεζοπορία στη ζωή μου;

 

Η απόλαυση του καθαρού αέρα, η συνομιλία με μία παλιά φίλη ή έναν συγγενή, ή απλά η γυμναστική στην ύπαιθρο είναι όλοι εξαιρετικοί λόγοι για να επιλέξεις την πεζοπορία σε μοναδικά μονοπάτια.

 

 

Άλλωστε, τι μπορεί να είναι καλύτερο από το να περνάς τα πρωινά σου με γυμναστική και παρεούλα, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την ομορφιά της φύσης;
 

 

 

Γιατί πεζοπορία;

 

Τα οφέλη διαφέρουν από αυτά της γυμναστικής σε εσωτερικούς χώρους. Το φυσικό περιβάλλον σε συνδυασμό με την άσκηση, φαίνεται να έχει θετική επίδραση τόσο στην ψυχολογική και ψυχική σου υγεία, όσο και στο σώμα σου.

Είναι πιο διασκεδαστική από τις βαρετές επαναλαμβανόμενες ασκήσεις του γυμναστηρίου.

 

 

Πριν από τη δουλειά ή μετά από μία κουραστική ημέρα, η πεζοπορία με μία φίλη θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις και πάλι ενέργεια, αλλά και να ενδυναμώσεις το καρδιαγγειακό σου σύστημα, καθώς τα οφέλη που σου παρέχει συνεχίζουν να επιδρούν στο σώμα σου ακόμα και όταν γυρνάς στο σπίτι.

 

 

 

Η πεζοπορία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αρχίσεις να επικοινωνείς ξανά με τον κόσμο πρόσωπο με πρόσωπο και όχι από κινητά και email.

 

 

Ωστόσο, πριν να ξεκινήσεις για να κάνεις πεζοπορία είναι σημαντικό να είσαι κατάλληλα εξοπλισμένη. Φρόντισε να φοράς άνετα παπούτσια που δε θα σε κουράσουν αλλά και που θα παρέχουν σωστή στήριξη στους αστραγάλους σου και κατά προτίμηση αδιάβροχα για τις βροχερές μέρες.

 

 

Αν θέλεις να πάρεις μαζί σου κάποιο σνακ, οι ξηροί καρποί, μία μπανάνα ή ένα μήλο θα σε γεμίσουν ενέργεια και φυσικά, μην ξεχνάς να έχεις πάντα ένα μπουκαλάκι νερό στην τσάντα σου.