Γιώργος Δέδες: Στον αέρα το δίκτυο αποχέτευσης Βόχας - Άσσου - Λεχαίου

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Άσσο, την Πέμπτη 4 Μαΐου, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» για την Πελοπόννησο και υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας Γιώργος Δέδες, αφού αναφέρθηκε εκτεταμένα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη:

 

«Μετά από μια περίοδο πλήρους απραξίας και εγκατάλειψης των δημόσιων έργων και υποδομών στο νομό, η ΝΔ εξαγγέλλει έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά και όχι ως πραγματική προοπτική για την Κορινθία. Κορυφαίο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα:  Με πράξη του Υπουργείου Ανάπτυξης στις 21 Μαΐου 2021 (δηλαδή ακριβώς δύο χρόνια πριν), ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου εντάσσει στο ΕΣΠΑ το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Βόχας – Άσσου – Λεχαίου, το οποίο περιλαμβάνει το Βραχάτι, το Ζευγολατιό, τον Άσσο και το Λέχαιο, ύψους άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Τα γαλάζια στελέχη πανηγυρίζουν, όμως στη σελίδα 4 της παραπάνω πράξης ένταξης αναγράφεται ρητά και δεσμευτικά ότι προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση του έργου είναι να έχει υλοποιηθεί μέχρι 31/12/2023. Το έργο όμως αυτό δεν έχει ακόμα δημοπρατηθεί(!)

 

Δύο χρόνια έχουν περάσει και δεν έχει γίνει τίποτα. Τι έκαναν 2 χρόνια τα γαλάζια σαΐνια και οι “άριστοι” του κ. Μητσοτάκη, μπροστά στον κίνδυνο απένταξης του έργου και απώλειας της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης;

 

Από τη διακοπή των εργασιών στο Φράγμα του Ασωπού, την εγκατάλειψη του ΑΟΣΑΚ και της κεντρικής του διώρυγας, την πλήρη ένδεια έργων διαχείρισης νερού στην πεδινή Κορινθία, έως τις απαξιωμένες βασικές υποδομές που έχουν στοιχίσει στη χώρα χρόνο, πολύτιμους οικονομικούς πόρους, ακόμα και ανθρώπινες ζωές, γίνεται κατανοητή η καταστροφική πολιτική της ΝΔ για το νομό και τον τόπο».

 

Είναι κατανοητή η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από την κυβέρνηση, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, είναι όμως και δικαίωμα των πολιτών που διαβάζουν τις σχετικές ειδήσεις να γνωρίζουν όλες τις πλευρές, ώστε να σχηματίζουν έγκυρη άποψη για τις εξελίξεις στον τόπο τους, τόνισε ο Γιώργος Δέδες. Τέλος, συμπλήρωσε πως είναι δικαίωμά τους να γνωρίζουν εάν ένα έργο που εξαγγέλλεται μπορεί να πραγματοποιηθεί ή εάν είναι ήδη υπονομευμένο από μεγάλες καθυστερήσεις που παραπέμπουν την ολοκλήρωσή του στο απώτατο μέλλον ή, ακόμα χειρότερα, το ακυρώνουν».