Γιώργος Δέδες: Τι λέτε;

Σίγουρα η πόλη μας, μαζί με την υπόλοιπη χώρα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Καταστάσεις που για πρώτη φορά επηρεάζουν τις ζωές όλων μας διαταράσσοντας και βγάζοντας εκτός "τροχιάς" τον καθημερινό αγώνα αλλά και τον όποιο προγραμματισμό μας. Παρατηρούμε αμήχανα την υγειονομική αυτή κρίση υπακούοντας στις εντολές των ειδικών και προσπαθώντας να προβλέψουμε τί θα γίνει στο αύριο. Ο καθένας μας καταλαβαίνει την ανάγκη για συνεργασία. Περισσότερο από ποτέ.  Όχι ο καθένας για το σπίτι του, ούτε μονός του...

 

Τί λέτε;

 

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε στην άκρη τις οποίες διάφορες μας και να γίνουμε μια γροθιά;

 

Μήπως ήρθε η ώρα να παραμερίσουμε τις οποίες πολιτικές μας διαφορές που μας οδηγούν στα κατάπτυστα τελευταία δημοτικά συμβούλια;

 

Μήπως ήρθε η ώρα να σχεδιάσουμε και να διεκδικήσουμε ΜΑΖΙ το αύριο;

         

Είναι σίγουρα η πιο δύσκολη αλλά και η πλέον κατάλληλη ώρα!

 

Είναι η ώρα που θα πρέπει να πιαστούμε χέρι χέρι , δεν θα είμαστε μονοί μας, δεν θα φοβόμαστε.

 

Είναι η ώρα που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε συγκριτικό μας πλεονέκτημα, κάθε ευκαιρία, κάθε δυνατότητα που έχουμε σχεδιάζοντας έτσι ώστε να διαφυλάξουμε αλλά και να αναπτύξουμε ότι μέχρι σήμερα έχουμε πετύχει. Να προσπαθήσουμε να περιστραφούμε γύρω από έναν κοινό άξονα με σκοπό να διατηρήσουμε την κοινωνική μας συνοχή αλλά και την αξιοπρέπεια μας. Να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας και να παραμερίσουμε τα θέλω μας.

 

Το ρολό του μαέστρου σε αυτήν συγκύρια δεν μπορεί να τον παίξει άλλος εκτός από το Δήμο. Στο Δήμο θα πρέπει να βρούμε έναν σύμμαχο για τα καθημερινά και όλο αυξανόμενα προβλήματά μας. Ο Δήμος θα πρέπει να είναι αυτός που θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να χαράξει το δρόμο. Ο Δήμος έχει την ιστορική ευθύνη να συγκεράσει όλες τις απόψεις, σε όλους τους τομείς, σε όλους του κλάδους και να καταφέρει να σχεδιάσει τη σωτηρία μας.

 

Έστω και αν φαίνεται, την δεδομένη στιγμή, ότι δεν μπορεί να το κάνει...

 

Έστω και αν η σημερινή δημοτική αρχή δεν μπορεί να λειτουργήσει έξω από τον στενό πολίτικο της κύκλο.

         

Μπορούμε όμως όλοι εμείς, να την παρασύρουμε σε έναν δημιουργικό διάλογο με στερεές βάσεις, με χιλιάδες επιχειρήματα, με όρεξη για πραγματικές λύσεις και στόχο την "επιβίωση" ΟΛΩΝ μας. Έμποροι, βιοτέχνες, ξενοδόχοι, επισιτιστές, όλες οι επιχειρήσεις του Δήμου μας αλλά και όλοι οι δημότες μαζί θα πρέπει να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση.

 

Και πρέπει να το κάνουμε τώρα.

          

Γι’ αυτό το λόγο, σήμερα κιόλας σαν μέλος της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ, εταιρείας που έχει την ευθύνη για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου, καταθέτω πρόταση στον πρόεδρό της και Δήμαρχο για άμεση σύγκληση διοικητικού συμβούλιου της με μοναδικό θέμα : "Λήψη απόφασης για τις επιπτώσεις της πανδημίας  και την αντιμετώπιση αυτών με την συμμέτοχη όλων των φορέων της πόλης".

         

Ας βγάλουμε το ‘εγώ’ μας από την εξίσωση και ας δώσουμε την πιο καθαρή και σωστή λύση.

         

Όλοι μαζί για πρώτη φορά.

 

ΔΕΔΕΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ