Γιώργος Ψυχογιός: Η δομή είναι εις βάρος των προσφύγων και της τοπικής κοινωνίας (video)

Την προχειρότητα της δομής που έχει δημιουργηθεί στο στρατόπεδο της Κορίνθου για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών διαπίστωσε και κλιμάκιο της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, υπό τον Βουλευτή Κορινθίας και Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργο Ψυχογιό, που επισκέφτηκε το χώρο το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Σεπτεμβρίου.

 

 

Ο Γιώργος Ψυχογιός μίλησε για δομή που δρα εις βάρος και των προσφύγων και της τοπικής κοινωνίας αφού δημιουργήθηκε χωρίς σχέδιο και χωρίς προδιαγραφές ενώ καταλόγισε ευθύνες στην Κυβέρνηση και τα στελέχη της κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτο σχέδιο»  και για προσπάθεια δηλητηριασμού της τοπικής κοινωνίας με φοβικά ένστικτα τα προηγούμενα χρόνια.

 

 

 

 

Ο Γιώργος Ψυχογιός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην άτυπη ανοιχτή δομή η οποία έχει γίνει στο στρατόπεδο εντελώς πρόχειρα και χωρίς σχέδιο και είμαστε εδώ, όχι μόνο εγώ αλλά και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί  μας ενδιαφέρει πολύ και σαν κοινοβουλευτική ομάδα αλλά είμαι και ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, να παρακολουθούμε πανελλαδικά αλλά ιδίως ως βουλευτής Κορινθίας, τι συμβαίνει στη γειτονιά μας. Εμείς θα είμαστε εδώ και στην πορεία παρά το γεγονός ότι υπάρχει πλήρης έλλειψη σχεδίου και υποκρισία από τη Ν.Δ. για το πως χειρίζεται το προσφυγικό – μεταναστευτικό, για ν' αξιώσουμε καλύτερες συνθήκες γι' αυτούς τους ανθρώπους. Είναι ανεπαρκέστατες οι υποδομές, η στέγαση, η σίτιση και η υγειονομική τους κάλυψη. Θα στηρίξουμε και την τοπική κοινωνία όμως, την οποία πρέπει να καθησυχάσω ότι εδώ δεν έχουν έρθει εισβολείς και εχθροί, αλλά άνθρωποι κατατρεγμένοι με οικογένειες.

 

 

Σε αντίθεση με βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. που τα προηγούμενα χρόνια δηλητηρίασαν την τοπική κοινωνία με ξενοφοβικά ένστικτα, που χρησιμοποίησαν το μεταναστευτικό για μικροπολιτική και που βέβαια ένα στρατόπεδο είχε σχεδόν συμφωνηθεί να παραχωρηθεί για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, έρχονται και κάνουν άτυπη πρόχειρη δομή που είναι και εις βάρος των προσφύγων και εις βάρος της κοινωνίας.

 

 

 

 

Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ, λέμε ότι θα στηρίξουμε και τους εργαζόμενους στις δομές και στην κλειστή δομή και τους αστυνομικούς και την υγειονομική ομάδα και την ομάδα καθαριότητας και τους εθελοντές και θα κάνουμε εκείνες τις παρεμβάσεις ούτως ώστε η Ν.Δ. η οποία ήθελε να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με σωστές συνθήκες φιλοξενίας και όχι αυτό που έχουμε εδώ».

 

 

 

 

hlektra.gr