H Ντόρα Μπακογιάννη ρωτά την Εισαγγελέα Μαρία – Ελένη Νικολού: “12 ετών συναίνεσε;”

Ενώ η εξοργιστική πρόταση της Εισαγγελέως για αθώωση του Μιχου για τους παιδοβιασμούς στον Κολωνό, που ήρθε και σε πλήρη αντίθεση με το παραπεμπτικό βούλευμα ζητώντας να κηρυχθεί αθώος για τα τέσσερα από τα οκτώ αδικήματα που του αποδίδονται και μάλιστα για την κατηγορία του βιασμού, καθώς φέρει τις πράξεις να έχουν τελεσθεί με “συναίνεση” του 11χρονου τότε παιδιού, έχει δημιουργησει τεράστιο κύμα αγνάκτησης και αποδοκιμασίας, μια αναρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη έρχεται να βάλει “φωτιά” ενω ταυτόχρονα προοιονίζεται απόρριψη από την έδρα της πρωτοφανούς εισαγγελικής πρότασης.

 

Συγκεκριμένα με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, η Ντόρα Μπακογιάννη διαδηλώνει σαφώς την κάθετη αντίθεσή της στο πνεύμα αλλά και το γράμμα της εισαγγελικής πρότασης υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης είναι γενικά τα 15 έτη. Τα “βέλη” παίρνουν και το Υπ Δικαιοσύνης.

 

Η ανάρτηση της κ Μπακογιάννη:

 

“12 χρονών συναίνεσε;

Η Οδηγία 2011/93 για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας ορίζει την ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης ως «η ηλικία κάτω από την οποία, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με παιδί».

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2007 για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση (Σύμβαση Λανζαρότε) ζητά από τα συμβαλλόμενα κράτη να ορίσουν ένα ελάχιστο όριο ηλικίας για τη σεξουαλική συναίνεση, κάτω από το οποίο απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ένα παιδί. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης είναι γενικά τα 15 έτη.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ