H UEFA συνεχάρη την Κ19 του Ολυμπιακού για το Youth League - Σαμπαντέλ-Ολυμπιακός 16-10: Η άμυνα «έσβησε» το όνειρο στη Βαρκελώνη

Η Κ19 του Ολυμπιακού βιώνει ιστορικές στιγμές με τα φοβερά και τρομερά… μωρά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου να τρελαίνουν την Ευρώπη επικρατώντας στον τελικό του UEFA Youth League της Μίλαν με 3-0 και να κατακτούν το βαρύτιμο τρόπαιο.

 

H ευρωπαϊκή ομοσπονδία με σχετική της ανάρτηση στους λογαριασμούς της στα σόσιαλ μίντια συνεχάρη τους Πειραιώτες τονίζοντας: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, πρωταθλητές του UEFA Youth League. Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κερδίζει μια διοργάνωση της UEFA».

 

ΟΣΦΠ

 

Σαμπαντέλ - Ολυμπιακός 16-10: Η άμυνα «έσβησε» το όνειρο στη Βαρκελώνη

 

O Ολυμπιακός

 

 

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στα επιθετικά όπλα της Σαμπαντέλ, η ισπανική ομάδα έφθασε στη νίκη με 16-10 και έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 7η φορά στην ιστορία της.

 

Το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού, η άμυνα δεν λειτούργησε και η Σαμπαντέλ δεν άφησε τη μεγάλη ευκαιρία να πάει χαμένη, επικράτησε με 16-10 στον τελικό του Final 4 του Champions League και έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 7η φορά στην ιστορία της.

 

Ο τελικός κρίθηκε στο 3ο οκτάλεπτο. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μισό της περιόδου, μείωσε σε 7-6 και 8-7, δεν εκμεταλλεύτηκε τρεις επιθέσεις στον παραπάνω και μετά στο δεύτερο μισό της περιόδου, ήρθε το ξέσπασμα της Σαμπαντέλ, πέντε διαδοχικά γκολ με το σκορ να φθάνει στο 13-7, διαφορά που δεν ήταν δυνατό να ανατραπεί στο τελευταίο οκτάλεπτο.

 

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει από τη Βαρκελώνη με μια σπουδαία νίκη στον ημιτελικό επί της Ματαρό, όμως η Σαμπαντέλ ήταν μια άλλη ιστορία, με την πρωταθλήτρια Ισπανίας να διατηρεί τον τίτλο της στο Champions League.

 

Ξεκίνημα με οκτώ αποκρούσεις η Σταματοπούλου

 

H Σταματοπούλου ξεκίνησε εντυπωσιακά τον τελικό, με την τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να έχει οκτώ αποκρούσεις στο πρώτο οκτάλεπτο, με αποκορύφωμα την εκτέλεση πέναλτι από την Μπεατρίζ Ορτίθ.

 

Η Σαμπαντέλ άνοιξε το σκορ στον παραπάνω με την Τζουστίνι, η Χριστίνα Σιούτη ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό με τον ίδιο τρόπο, στο 1:05, όμως αμέσως μετά η Κασάδο διαμόρφωσε το 2-1, με το οποίο ολοκληρώθηκε το 1ο οκτάλεπτο.

 

Η κακή άμυνα έφερε το -3 στο 2ο οκτάλεπτο

 

Η Βασιλική Πλευρίτου με «οβίδα» από τα 6μ. έκανε το 2-2, στο 1ο λεπτό της β' περιόδου. Η άμυνα του Ολυμπιακού άρχισε να βάζει δύσκολα στις παίκτριες της Σαμπαντέλ και η Μυριοκεφαλιτάκη με γύρισμα από τα 2μ. έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 3-2 (4:09).

 

Ομως σε λιγότερο από τρία λεπτά, η Σαμπαντέλ έφερε νέα δεδομένα στον τελικό: Με δύο κόντρες, ένα εξάμετρο και ένα γκολ στο παραπάνω και σερί 4-0 προηγήθηκε με 6-3 (1:31).

Η Τριχά με γκολ στον παραπάνω το σταμάτησε για το 6-4, όμως η Γκονζάλεζ Λόπεζ διατήρησε το +3 (7-4) για τη Σαμπαντέλ με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

 

vasiliki plevritou

 

Καθοριστικό 5-0 η Σαμπαντέλ

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε με δύο γκολ στα πρώτα 87 δευτερόλεπτα της 3ης περιόδου. Η Βασιλική Πλευρίτου από τα 6μ. και η Ιωάννα Χυδηριώτη στον παραπάνω, έφεραν τον Ολυμπιακό σε απόσταση βολής, 7-6, στα 6:33.

Η Γκονζάλεζ έκανε το 8-6 (4:35), όμως η Βασιλική Πλευρίτου συνέχισε να δίνει λύσεις, νέα εκτέλεση στον παίκτη παραπάνω για το 8-7 (4:23).

 

Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Σαμπαντέλ βρήκε νέο σερί, με δύο γκολ από την Τζουστίνι, ένα από την Γκονζάλεζ, τη Φαν ντερ Σλοτ και την Γκαρσία προηγήθηκε με 13-7 (1:20), αποκτώντας τεράστιο πλεονέκτημα.

 

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας έφθασε τη διαφορά στο 15-8 και τα έξι τελευταία λεπτά να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ισπανική ομάδα να φθάνει στην κατάκτηση του τροπαίου με 16-10.

 

Tα οκτάλεπτα: 2-1, 5-3, 6-3, 3-3.

Σαμπαντέλ (Νταβίντ Πάλμα): Έστερ Ράμος, Ματίλντε Ορτίθ, Λέιτον, Φαν ντερ Σλοτ 2, Κένινγκ, Κασάδο 1, Τζουστίνι 5, Γκαρσία Γκοδόι 2, Φόρκα 2, Μπεατρίζ Ορτίθ 1, Χουράδο, Γκονζάλες Λόπεζ 3, Καράσκο.

 

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου 3, Δρακωτού 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Νίγκρο.

 

Στον αγώνα για την 3η θέση η Σαντ Αντρέου νίκησε τη Ματαρό με 8-7

 

Οι τροπαιούχοι
Οριτσόντε Κατάνια 8
Σαμπαντέλ 7
Ολυμπιακός 3
Ντονκ Γκούντα 3
Kίνεφ Κίρισι 2
ΣΚΙΦ Μόσχας 2
Βουλιαγμένη 2
Γλυφάδα 2
Βραδεμβούργο 1
Ζέντες 1
Φιορεντίνα 1
Προ Ρέκο 1

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ