Χαρδαλιάς: Ιδού τα νέα μέτρα! «Κοκκίνισε» και η Καστοριά – Ποιες πόλεις πάνε στο επίπεδο 3

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση για τον “εφιάλτη” που… δεν λέει να τελειώσει. Το σοκ με τα 865 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα σήμερα έφερε… αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας. Δείτε αναλυτικά τι αλλάζει.

 

Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, 21.10.2020, είχε γίνει γνωστό πως ο Νίκος Χαρδαλιάς θα προχωρήσει σε έκτακτες ανακοινώσεις για τον κορονοϊό.

 

Μετά το θλιβερό ρεκόρ των 667 νέων κρουσμάτων της Τρίτης, 20.10.2020, αλλά και το σημερινό νέο ρεκόρτων 865 (!) νέων μολύνσεων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνει για το τι μέλλει γενέσθαι.

 

Νωρίτερα συμμετείχε σε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία και ενδεικτικό είναι ότι η έκτακτη ενημέρωση ξεκίνησε με καθυστέρηση (σ.σ. αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τις 19:00 το απόγευμα), καθώς η σύσκεψη δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί.

 

“28 έτη ο μέσος όρος των νοσούντων στην Θεσσαλονίκη”, όπως είπε ο υφυπουργός ξεκινώντας.

 

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση, η Επιτροπή αποφάσισε τα εξής μέτρα, που ισχύουν από το πρωί της 23ης Οκτωβρίου:

 

– Η Καστοριά “μεταπηδά” στο επίπεδο 4 και γίνεται η δεύτερη περιοχή της χώρας μετά την Κοζάνη που θα βρεθεί στο… κόκκινο.

 

– Αυξάνεται στο 3 το επίπεδο για την Θεσσαλονίκη, την Βοιωτία, την Λάρισα και τις Σέρρες. “Η κατάσταση είναι κρίσιμη”, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

– Τα Γιάννενα παραμένουν στο επίπεδο 3 “και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

 

“Τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για να μπει φρένο στην έξαρση του ιού”, είπε καταλήγοντας ο υφυπουργός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ