Χάρης Μαρίνης στο loutraki365: «Φοβάμαι μη θρηνήσουμε θύματα»

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Χάρης Μαρίνης παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο loutraki365.gr και τον Αλέξανδρο Κανδρή, με αφορμή την επιστολή - καταγγελία που κατέθεσε στον εισαγγελέα, σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν για την ασφάλεια των συμμετεχόντων στον διάπλου της Διώρυγας του Ισθμού κατά τη διάρκεια του "8th Corinth Canal SUP Crossing” που θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

 

Πολλά και αποκαλυπτικά όσα ανεφέρει:

 

"Κατέθεσα την επιστολή στον εισαγγελέα από ανησυχία για την ασφάλεια των αθλητών. Το τελευταίο 40ήμερο έχω διασχίσει την διώρυγα δύο φορές... και έχω δει με τα μάτια μου τα προβλήματα."

 

Επισημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατολίσθησης στα πρανή της διώρυγας. Και υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες στην διοργάνωση δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη καθώς "υποχρεώνονται" να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα κινηθούν ενάντια στους διοργανωτές και σε όσους εμπλέκονται με την εκδήλωση στην περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος.

 

Έχοντας διατελέσει Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διώρυγας, θέση από την οποία παραιτήθηκε, γνωρίζει τον τρόπο λειτουργείας της ΑΕΔΙΚ και αποκαλύπτει ότι ούτε η ίδια η Διώρυγα έχει ασφαλιστική κάλυψη.

 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη