Χαρούλα Αλεξίου: Σταματώ το τραγούδι

Η μεγάλη ερμηνεύτρια, Χαρούλα Αλεξίου, μίλησε για όλα σε μια εκ βαθέων συνέντευξή της στον Φώτη Απέργη, στην εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος, «Η κατάλληλη ώρα».
Η ίδια ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας της, λίγο μετά την κυκλοφορία του δίσκου της με «Τα τραγούδια της ξενιτιάς». Όπως είπε, ήταν μια απόφαση προσωπική που ήρθε με τρόπο φυσικό, ως κλείσιμο της καριέρας της.

 

«Δεν με “ακούει” η φωνή μου πια, είναι καλύτερο να σταματήσω» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας από το σπίτι της.

 

«Δεν πάει η φωνή μου πια, δεν με ακούει η φωνή μου… Είπα ότι είναι καλύτερο να σταματήσω… Δεν είναι σωστό. Στο «χειρόγραφο» υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Αυτό ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανα… Όταν με κάλεσα ο Θάνος Μικρούτσικος στους Βράχους του είπα «Θάνο μου δεν τραγουδώ, αλλά θα είμαι εκεί για σένα…» Το έκανα, μετά πήρα λίγο θάρρος και μετά όταν συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο πήρα την οριστική απόφαση, είπε «Δεν σου αξίζει να συνεχίσεις…» υπογράμμισε!

 

«Δεν ήταν κάτι απλό βεβαίως και το πένθησα…» τόνισε με σθένος ψυχής.

 

«Μπορεί και εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου… Όταν κατάλαβα ότι δεν αποδίδω όπως παλιά, μπορεί να την «έσκαψα» λίγο… Αρνήθηκα να κάνω μαθήματα, δεν είπα ότι θα το παλέψω, είπα ότι υπάρχει μία φυσική φθορά σε όλα τα πράγματα… είπα να μην είσαι τώρα ένα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φθάσει τη νότα, αφού δεν μπορεί και η φωνή σου να το βγάλει αυτό… Σεβάσου το, σεβάσου αυτό που έχεις κάνει μέχρι τώρα…»! Και δεν δίστασε να πει «όχι δεν γράφω τραγούδια… Νομίζω όταν γράψω, αν γράψω μου βγαίνει αυτόματα να το τραγουδήσω, οπότε τι να γράψω τώρα;»!

 

Η σπουδαία Χαρούλα μας αποχαιρέτησε με μία συγκλονιστική κατάθεση ψυχής το τραγούδι.

 

 

aftodioikisi.gr