Το χαρτί που ξεσήκωσε την Κορινθία

Σάλος έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  με αφορμή μια ανακοίνωση της Δημοτικής Κοινότητας του Άσσου.

 

Πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιος και με ποιο δικαίωμα ανάρτησε το συγκεκριμένο χαρτί και μάλιστα με το σήμα του Δήμου Κορινθίων, τη στιγμή που ο Δήμος ξεκινάει πρόγραμμα για τα αδέσποτα.

 

 

Η σίτιση αδέσποτων επιβάλλεται ειδικότερα αν τα ζώα είναι επανεντασσόμενα. Δεν υπάρχει νόμος που απαγορεύει τη σίτιση των αδέσποτων. Αντιθέτως σύμφωνα  µε το νόμο 4039/12 και 4235/14 επιβάλλεται: «Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων έχουν από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις.

 

 

Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής ». Εάν δέχεστε απειλές για το τάισµα των αδέσποτων τότε μπορείτε να κάνετε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα, δίνοντας τα στοιχεία εκείνου που σας απειλεί. Επιμένετε να καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων η απειλή κατά του ζώου ή της προσωπικότητάς σας, επισημαίνοντας το άρθρο 16 του νόμου 4039/12 και ζητώντας αντίγραφο της καταγραφής.

 

Ζητάτε να ενημερωθεί αυτός που σας απειλεί για τις σοβαρές ποινές που προβλέπονται για οποιαδήποτε κακομεταχείριση εις βάρος του ζώου (1 έως 5 έτη φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 – 15.000€).

 

Μετά από επικοινωνία της κυρίας Ειρήνης Μιχελουδάκη με τον πρόεδρο του Άσσου Κο Γιαννακουλόπουλο Ναπολέοντα ενημερωθήκαμε ότι έχει καλέσει την αστυνομία Κορίνθου να μεριμνήσει σχετικά με σκοπό να βρεθεί ο ένοχος που κόλλησε αυτό το χαρτί στην Δημοτική Κοινότητα.