Το «χαβά» της η Άγκυρα: Αμφισβητεί με NAVTEX την ελληνική αρμοδιότητα στο Κρητικό Πέλαγος

Η Τουρκία συνεχίζει με την γνωστή πρακτική των NAVTEX να αμφισβητεί την αρμοδιότητα των ελληνικών υδρογραφικών αρχών και αυτή τη φορά για θαλάσσιες περιοχές νοτιοανατολικά της Κρήτης, έπειτα από την έκδοση σχετικών οδηγιών από τον υδρογραφικό σταθμό του Ηρακλείου για αεροναυτικές ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Άγκυρα «απάντησε» με δύο συνεχόμενες NAVTEX, και πιο συγκεκριμένα ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας ισχυρίζεται ότι αυτός έχει την αρμοδιότητα στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, αναμεταδίδοντας έτσι τις πληροφορίες και τα στοιχεία των ελληνικών αεροναυτικών ασκήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ανακοινώσει δεκάδες NAVTEX μέσα σε τρεις μήνες, κάτι το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά παρενόχληση και είναι επίσης εξαιρετικά αντίθετο με τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Στη συνέχεια είχε προσθέσει ότι «θέλουμε αυτό να είναι γνωστό και κατανοητό από τους συνομιλητές μας. Όταν λέμε καλή γειτνίαση, σημαίνει ότι πρέπει να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας σε λογικό και ορθολογικό επίπεδο. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, γι’ αυτό και καλούμε και πάλι τους γείτονές μας να είναι λογικοί».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ