Χειροπέδες σε εφοριακό που υποσχόταν μείωση χρεών στην εφορία

Συνελήφθη εφοριακός και ένα ακόμα άτομο που έταζαν μείωση χρεών στην Εφορία σε ανυποψίαστα θύματά, ζητώντας και τα ανάλογα χρηματικά ανταλλάγματα. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, ο εφοριακός και ο συνεργός του εντόπιζαν πολίτες με χρέη και τους έταζαν… «λαγούς με πετραχήλια». 

 

Οι… πνιγμένοι από τα χρέη έβλεπαν μπροστά τους έναν σοβαρό δημόσιο υπάλληλο και τον πίστευαν. Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει τουλάχιστον δυο θύματα. Το πρώτο, φέρεται να χρωστούσε 16.000 ευρώ και του ζήτησαν, ως αντάλλαγμα για να του μειώσουν το χρέος, επτά χιλιάδες ευρώ. Το θύμα τους έδωσε αρχικά 3.500 ευρώ αλλά άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Όταν οι δυο απατεώνες του ζήτησαν ακόμα 1.500 ευρώ, ο πολίτης ενημέρωσε την αστυνομία και προχώρησε σε καταγγελία.

 

Τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος προσημείωσαν 1.500 ευρώ και τους έπιασαν στα «πράσα» την ώρα που το παρολίγο θύμα τους έδινε τα χρηματα. Το δεύτερο θύμα δήλωσε στις αρχές ότι είναι κάτοικος Νορβηγίας και εξαπατήθηκε και αυτός. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την προσεχή Δευτέρα.