Χρ. Δήμας: Τα καταφέραμε! Ευχάριστα Νέα για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Νεμέας

Το Μουσείο, το Στάδιο και ο Αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Νεμέας δε θα κλείσουν για τους χειμερινούς μήνες. Τα ευχάριστα νέα δημοσιοποίησε μέσα από τα προσωπικά του Social Media ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων & Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, Παραμονή Χριστουγέννων.

Ο κ. Δήμας δημοσιεύει και την επιστολή που του έστειλε ο Σύλλογος για την Αναβίωση των Νεμεων Αγώνων επισημαίνοντας βέβαια - στην επιστολή -   τον τεράστιο ρόλο που διαδραμάτισε ο ίδιος ο συμπατριώτης πολιτικός, ευχαριστώντας τον, για την δική του συμβολή, για τις ενέργειές του, και για το ειλικρινές ενδιαφέρον του.

 

Ο κ. Δήμας γράφει:

Όσοι παρακολουθούν τη δραστηριότητα μου, ξέρουν πως αυτό είναι ένα από τα ζητήματα για τα οποία κάθε χρόνο «ενοχλούσα» το Υπουργείο Πολιτισμού. Φέτος, για πρώτη φορά τα καταφέραμε.

 

Με συντονισμένες προσπάθειες, το Μουσείο, το Στάδιο και ο Αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Νεμέας δε θα κλείσουν για τους χειμερινούς μήνες. Είναι μια πρώτη προσπάθεια η περιοχή να συνεχίσει να έχει σημαντική επισκεψιμότητα και τους χειμερινούς μήνες, η οποία θα πιέσουμε να μην είναι η εξαίρεση και να επεκταθεί σε ολόκληρη την Κορινθία.

 

Σε κάθε περίπτωση, η επιτυχία είναι του Νεμεάτη Καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Στέφανου Μίλλερ και του Συλλόγου Αναβίωσης των Νέμεων Αγώνων
(The Society for the Revival of the Nemean Games) και του Δήμου Νεμέας.

 

Ευχαριστώ

την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και το Γεν.Γραμματέα Γ.Διδασκάλου για τη συμβολή τους στην απόφαση αυτή.

 

korinthosnews.gr