Χρίστος Δήμας: 1 στους 3 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό

Την επισήμανση ότι 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, έκανε ο βουλευτής Κορινθίας και αναπλ. τομεάρχης Οικονομίας & Ανάπτυξης της ΝΔ, Χρίστος Δήμας, στην εισήγησή του στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συνταγματική αναθεώρηση, κάνοντας λόγο για υποκρισία των βουλευτών αυτών του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με το άρθρο 16.

Όπως υπογράμμισε, οι 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «που σπούδασαν ή διδάσκουν ακόμα κ σήμερα σε ξένα Πανεπιστήμια, στερούν το δικαίωμα σε Έλληνες να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν στη χώρα τους».

Αναλυτικά σημεία από την ομιλία του κ. Δήμα:

Άρθρο 16:
Δεν νοείται αναθεώρηση του Συντάγματος, χωρίς την αναθεώρηση του Άρθρου 16. Θέλω να σας δώσω κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που βρήκα στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων για τα βιογραφικά τους.

41 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Εάν υπολογίσουμε, πως 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πρακτικά αυτό σημαίνει πως 1 στους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει σπουδάσει στο εξωτερικό.

 

Αυτοί οι 41 βουλευτές, πλήρωσαν δίδακτρα σε ξένα πανεπιστήμια και άφησαν συνάλλαγμα σε μια ξένη χώρα. Εάν αυτοί οι 41 βουλευτές δεν υπερψηφίσουν την Αναθεώρηση του Άρθρου 16, τότε θα υπάρχει μία τρομερή ανακολουθία στις προσωπικές τους επιλογές με τις πολιτικές τους επιλογές.

 

«Μόνο κρατικά πανεπιστήμια για τους άλλους, όχι για τους εαυτούς μας», θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί. Και αν κάποιος πάει και κάνει την αντίστοιχη άσκηση στα μέλη του Υπουργικού Συμβούλιου, τότε η αναλογία εκείνων που έχουν σπουδάσει σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι 1 στους 2

Τι υποκρισία.

 

Η υποκρισία κάποιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ειδικά όσοι κάνουν ή έχουν κάνει ακαδημαϊκή καριέρα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού. Σε μη κρατικά πανεπιστήμια, μη ξεχνιόμαστε. Ξέρετε σε αυτά που οι φοιτητές πληρώνουν δίδακτρα για να φοιτήσουν.

 

Όταν απολαμβάνεις προσωπικά τα προνόμια των ιδιωτικών πανεπιστημίων στο εξωτερικό και δεν τα επιτρέπεις στην χώρα σου, τότε είτε είσαι υποκριτής ή κάτι χειρότερο. Άνθρωποι που σπούδασαν ή διδάσκουν ακόμα και σήμερα σε ξένα Πανεπιστήμια, στερούν το δικαίωμα σε Έλληνες να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν στη χώρα τους και παράλληλα στερούν από την εθνική μας οικονομία, εκατοντάδες εκατομμύρια που καταλήγουν έκτος συνόρων.
[...]

Άρθρο 32

Πρέπει να αναθεωρηθεί και να προβλέπει πια, την αποσύνδεση της εκλογής Πρόεδρου Δημοκρατίας από την πρόκληση Βουλευτικών Εκλογών. Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ που έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2014, με την μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ισχυρίζεστε πως πρέπει να αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόκληση εθνικών εκλογών. Η πραγματικότητα είναι, πως οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι το μόνο πολιτικό κόμμα στη Μεταπολίτευση που εργαλειοποίησε το Σύνταγμα και έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό συμφέρον.

Άρθρο 86 για τις ποινικές ευθύνες Υπουργών

 

Πρέπει να αναθεωρηθεί. Πρόκειται για μια διάταξη εκτός εποχής, που χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά και αποδείχθηκε πως λειτούργησε και με λάθος τρόπο.
Η ασυλία των βουλευτών πρέπει να αφορά αποκλειστικά ενέργειες που τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων, ενώ πρέπει επίσης να καταργηθεί και η ειδική αποσβεστική προθεσμία για τα αδικήματα των Υπουργών.

 

unnamed