Χρυσό μετάλλιο ο Μπίλας στα 50μ. πεταλούδα

Ακόμα ένα μετάλλιο για την Εθνική μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό υγρού στίβου, καθώς ο Στέργιος Μπίλας με κούρσα στα 23.15 κέρδισε το χρυσό στα 50μ. πεταλούδα.

 

Μια μέρα μετά την κούρσα ζωής από τον Απόστολο Παπαστάμο, ήταν σειρά του Στέργιου Μπίλα να σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία.

 

Ο 23χρονος κολυμβητής του Ολυμπιακού μπορεί να μην βελτίωσε εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ των 23.05 που έσπασε στον ημιτελικό των 50μ. πεταλούδας, ωστόσο στον τελικό ήταν αυτός που τερμάτισε πρώτος με επίδοση στα 23.15 με αποτέλεσμα να αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης.

 

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αυστριακός Σίμον Μπούτσερ με 23.19, ενώ στην τρίτη ο Τσέχος Ντάνιελ Γκράτσικ με 23.26.

 

Ευρωπαϊκό υγρού στίβου: Ακυρώθηκε η εθνική ομάδα στον τελικό των 4Χ100μ. μικτής mixed

 

Ευρωπαϊκό υγρού στίβου: Ακυρώθηκε η εθνική ομάδα στον τελικό των 4Χ100μ. μικτής mixed
 

Στράφι πήγε η υπερπροσπάθεια της Εθνικής ομάδας 4Χ100μ. μικτής mixed και η κατάκτηση της τρίτης θέσης, καθώς μία άκυρη εκκίνηση στέρησε από τα "γαλανόλευκα" μέλη το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό υγρού στίβου.

 

Η Εθνική μας ομάδα με τους Βαγγέλη Μακρυγιάννη, Αρκάδιο Ασπουγαλή, Γεωργία Δαμασιώτη και Νόρα Δράκου τερμάτισε στην τρίτη θέση στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ μικτή mixed στο Ευρωπαϊκό υγρού στίβου, αλλά τα χαμόγελα έσβησαν γρήγορα.

 

Κι αυτό γιατί ακυρώθηκε για λάθος εκκίνηση της Νόρας Δράκου, όπως ακυρώθηκε επίσης κι η Πολωνία που είχε τερματίσει πρώτη.

 

Μετά από αυτές τις ακυρώσεις πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα του Ισραήλ, δεύτερη η Γερμανία και τρίτη η Ουγγαρία.