Χτύπησαν και έκλεψαν φωτορεπόρτερ στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Επίθεση από φασίστες δέχθηκε ο 25χρονος φωτογράφος, Νικόλας Κοκοβλής, ο οποίος συνεργάζεται με την «Εφημερίδα των Συντακτών» και με ξένο πρακτορείο ως free lancer φωτορεπόρτερ.

 

«Ενας άνθρωπος με κράνος πιάνει το λουρί της μηχανής μου και με τραβάει προς τη μεριά του. Τότε βλέπω ότι έχει άλλους δέκα κρανοφόρους πίσω του. Φορούσαν μαύρες μπλούζες με ελληνικές σημαίες και ορισμένοι και στρατιωτικά παντελόνια. Ενας από αυτούς με χτύπησε με καδρόνι στο γοφό. Μου ζήταγαν την ταυτότητά μου, ρώταγαν από πού είμαι και ήθελαν να μάθουν αν τραβάω πρόσωπα και για ποιον δουλεύω. Μου ούρλιαζαν ότι είμαι ημίαιμος, με έβριζαν χυδαία. Μου ζήταγαν την κάρτα μνήμης της μηχανής και στο τέλος τη βούτηξαν. Δύο με χτυπούσαν κι οι άλλοι ήταν σαν όχλος γύρω τους. Η επίθεση κράτησε αρκετή ώρα και, μάλιστα, μπροστά σε άνδρες των ΜΑΤ που παρακολουθούσαν άπραγοι! Τελικά, δύο άλλοι διαδηλωτές παρενέβησαν και ησύχασαν τα πνεύματα. Φαίνεται πως ο στόχος τους ήταν να μου πάρουν την κάμερα», είπε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο φωτογράφος.

 

 

Το περιστατικό καταδίκασε και ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ, Μάριος Λώλος,καταγγέλοντας την αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ., που «λειτούργησε σαν απλός θεατής»:«Καταγγέλλουμε την επίθεση και τον προπηλακισμό εναντίον του συναδέλφου μας από φασιστοειδή, ενώ η αστυνομία παρακολουθούσε σαν απλός θεατής. Δεν είναι η πρώτη φορά που φασιστοειδή επιτίθενται σε συναδέλφους, όμως αυτή τη φορά έκαναν κι ένα βήμα παραπάνω: έκλεψαν από τον Κοκοβλή το βασικό μέσο βιοπορισμού του, τη φωτογραφική του μηχανή. Δεν είναι απλώς φασίστες, είναι και κλεφτρόνια του κοινού ποινικού δικαίου».

 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ