Η Angelina Jolie στα καλύτερά της

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει τα γενέθλιά της και εμείς θυμόμαστε τους καλύτερους χαρακτήρες που έχει υποδυθεί.

 

Η Angelina Jolie είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα στο Χόλιγουντ, με μια καριέρα που εκτείνεται σε αρκετές δεκαετίες και ένα ρεπερτόριο διαφορετικών, καλά εκτελεσμένων ρόλων που αναδεικνύουν το ταλέντο της.

 

 

Με γονείς έναν πατέρα βραβευμένο με Όσκαρ, τον Jon Voight, και μια μητέρα ηθοποιό-μοντέλο, την Marcheline Bertrand, η Jolie ήταν ένα nepo baby της εποχής της. Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην τρυφερή ηλικία των επτά ετών, εμφανιζόμενη στο πλευρό του πατέρα της στην ταινία Lookin' to Get Out. Όταν η Jolie άρχισε να παίρνει στα σοβαρά την τέχνη της, δεν άργησε να αναγνωριστεί το εξαιρετικό ταλέντο της, γεγονός που την ανέβασε στην ελίτ του Χόλιγουντ.

 

Η ευελιξία της είναι εμφανής, καθώς διαπρέπει στην απεικόνιση βαθιά συναισθηματικών και πολύπλοκων χαρακτήρων, αποδεικνύοντας το εύρος της ως επαγγελματίας ηθοποιός. Σήμερα που έχει γενέθλια, αποφασίσαμε να θυμηθούμε μερικούς από τους καλύτερους ρόλους της.

 

Στο Hackers, η Jolie λάμπει ως Kate "Acid Burn" Libby, μια χάκερ που εμπλέκεται σε μια συνωμοσία υψηλού κινδύνου, αναδεικνύοντας το ταλέντο της σε έναν cult classic ρόλο.

 

Η Jolie υποδύεται το supermodel Gia Carangi, αποτυπώνοντας την άνοδο και την τραγική πτώση της, παρέχοντας μια βαθιά συναισθηματική ερμηνεία.

 

Η καθηλωτική ερμηνεία της Jolie ως η επαναστατική, ψυχικά άρρωστη, Lisa Rowe, της χάρισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

 

Η Jolie πρωταγωνιστεί ως Mariane Pearl, η οποία αναζητά δικαιοσύνη για τον απαχθέντα δημοσιογράφο σύζυγό της σε αυτό το συγκλονιστικό βιογραφικό δράμα.

 

Στο Wanted, η Jolie υποδύεται την Fox, μια έμπειρη δολοφόνο που εκπαιδεύει έναν νέο νεοσύλλεκτο, ισορροπώντας ανάμεσα σε ακατάπαυστη δράση και συναισθηματικό βάθος.