Η απόβαση των... Νορβηγών στο Λουτράκι άρχισε (Εικόνες)

Η δυναμική επιστροφή του Λουτρακίου στις προτιμήσεις και το ενδιαφέρον των Σκανδιναβών τουριστών, είναι πλέον γεγονός. 

 

Ήδη από χθες Κυριακή 18 Μαρτίου, group αποτελούμενο από 30 άτομα, φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Mantas Bay στη Λίμνη Ηραίου, όπου θα μείνουν για μία εβδομάδα.

 

Πρόκειται για παιδιά που ήρθαν στο Λουτράκι και τη Λίμνη Ηραίου, προκειμένου να κάνουν αθλητικές δραστηριότητες. Όπως είναι φυσιολογικό, από την πρώτη στιγμή, πήραν φωτιά οι φωτογραφικές μηχανές τους καθώς το Φυσικό Κάλλος της Λίμνης αλλά και γενικότερα της περιοχής δεν περνάει απαρατήρητο από κανέναν.

 

Στο πλαίσιο της διαμονής τους, άλλωστε, θα επισκεφτούν και αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους της Κορινθίας και όχι μόνο.

 

Να σημειωθεί, ότι από τις 10 Μαΐου, μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου, οι Σκανδιναβοί τουρίστες αναμένεται να κατακλύσουν την πόλη του Λουτρακίου, καθώς κάθε εβδομάδα θα γίνονται 4 πτήσεις από τις Σκανδιναβικές χώρες (2 πτήσεις κάθε εβδομάδα από Σουηδία και 2 από Δανία) προς την Ελλάδα με τελικό προορισμό το Λουτράκι.

 

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, με αυτό το πολύ μεγάλο άνοιγμα που γίνεται ξανά, μετά τη δεκαετία του 1980, προς τη Σκανδιναβική αγορά, έχει ένα πολύ μεγάλο τουριστικό "στοίχημα" μπροστά του και πρέπει να το κερδίσει...

 

Τι θα πει Σκανδιναβός Τουρίστας

Οι Σκανδιναβοί Τουρίστες, έρχονται συνήθως οικογενειακώς στην Ελλάδα. Ευγενικοί, υψηλότερου οικονομικού βαλαντίου, αγαπούν τη χώρα μας και τώρα τελευταία γίνεται πιο συστηματική προσπάθεια προσέγγισής τους. Πραγματοποιούν επισκέψεις σε μνημεία, θέλουν το διαφορετικό και το δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα» είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι για να έρθουν στη χώρα μας, ενώ αρέσκονται και στη νυχτερινή ζωή. Οι Σκανδιναβοί είναι απ' τους τουρίστες που δίνουν μεγάλη σημασία στο φυσικό περιβάλλον και το σέβονται.