Η Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων συνδικαλιστών

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας εκφράζει τη συμπαράστασή  του στους διωκόμενους συνάδελφους συνδικαλιστές του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και εναντιώνεται στη σύλληψή τους με τη διαδικασία του αυτόφωρου,από τα σπίτια τους,που έγινε την Παρασκευή 16 Μάρτη ,καθώς και στις μηνύσεις που έγιναν προς όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.

 

 

Οι συνάδελφοι διώκονται, γιατί έπραξαν το αυτονόητο. Προασπίστηκαν εργασιακά δικαιώματα. Ως Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη σε ιδιωτική εταιρεία. Κανένας εκπαιδευτικός δε μπορεί να μένει αδιάφορος, ιδιαίτερα ,όταν πλήττεται το δικαίωμα στη μητρότητα.

 

Μετά τα χτυπήματα των  ΜΑΤ  στους  διαδηλωτές   εκπαιδευτικούς, που αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία, αλλά  και  την ψήφιση του νόμου που ουσιαστικά καταργεί την απεργία, φτάσαμε στο σημείο να διώκεται και η αυθόρμητη και πηγαία έκφραση αλληλεγγύης που είναι η γνησιότερη μορφή  ανθρωπιάς, καθώς αποτελεί απόδειξη της  ψυχικής και πνευματικής ενότητας, της  συνεργασίας και της συμπαράστασης μεταξύ των ανθρώπων.

 

Η τρομοκρατία που επιχειρείται από κυβέρνηση και εργοδοσία δεν θα περάσει. Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να συνεχίσει να κάνει το χρέος του , να προβάλλει και να διατηρεί την αξία της αλληλεγγύης  που  “ζωντανή, θετική, οργανωμένη, ενεργητική ή και έμπραχτη, είναι ο πρώτος όρος της σωτηρίας, το σύνθημα μιας καινούργιας δράσης, που μπορεί να φέρει τα πιο χειροπιαστά αποτελέσματα” όπως  διακήρυττε ο μεγάλος παιδαγωγός και αγωνιστής Δ. Γληνός.

 

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθεί  κάθε κατηγορία εναντίον των συναδέλφων του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης.

 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Υπενθυμίζεται η σύλληψη συνδικαλιστών της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με το «αδίκημα» της συμπαράστασης σε έγκυο απολυμένη

alfavita.gr