Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΚΑΪ μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο «Big Brother»

Οι εξελίξεις γύρω από το reality του ΣΚΑΪ, «Big Brother» είναι καταιγιστικές. Ένα σχόλιο του Αντώνη Αλεξανδρίδη το οποίο προβλήθηκε σε live streaming και έκανε λόγο για βιασμό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

 

Ο παίκτης απομακρύνθηκε από το reality ενώ οι χορηγοί αποσύρουν τις χορηγίες τους ο ένας μετά τον άλλον. Η κατακραυγή που δέχθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα έκανε τους ιθύνοντες του ΣΚΑΪ να βγάλουν ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα μέσω της οποίας ανακοινώνουν πως διακόπτεται προσωρινά η διαδικτυακή μετάδοση του Big Brother ενώ κάνει λόγο και για «ανθρώπινο λάθος εργαζομένου».

 

Η ανακοίνωση του Ομίλου ΣΚΑΪ αναφορικά με τη διαδικτυακή μετάδοση της παραγωγής Big Brother

 

Ο Όμιλος ΣΚΑΪ με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρινίζεται ότι όσα έλαβαν χώρα στη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (live streaming) του Big Brother, και όχι την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης καθημερινού επεισοδίου, αφορούν σε σχόλιο ενός παίκτη, ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από την παραγωγή, καθώς με τα λεγόμενά του, όχι μόνο παραβίασε κατάφωρα τους όρους και τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά προκάλεσε την αποστροφή και την καταδίκη σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν ανεχόμαστε, καθώς αντιτίθεται σε όλα όσα πρεσβεύει ο Όμιλός μας.

 

Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί.

 

Ως εκ τούτου, λάβαμε την απόφαση να προβούμε στην προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας, που τη διέπουν.

 

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, την τήρηση των οποίων εποπτεύει και ελέγχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και οι οποίοι αφορούν στην τηλεοπτική μετάδοση των επεισοδίων του παιχνιδιού, γίνονται απόλυτα σεβαστοί και θα συνεχίσουν να τηρούνται με αυστηρότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

 

Το σύνολο του προσωπικού του Ομίλου μας, η διοίκηση και η κοινωνική του δράση σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν και θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν έμπρακτα την απαρασάλευτη υπεράσπιση αξιών, όπως η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η ανθρωπιά. Στον Όμιλό μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις. Το αποδεικνύουμε άλλωστε έμπρακτα, απασχολώντας πλήθος γυναικών σε θέσεις κλειδιά.

 

Οι χυδαιότητες περί βιασμού, η αποβολή από το ριάλιτι και η ηχηρή παρέμβαση Πέτσα

 

Big Brother κατάφερε από την αρχή της προβολής του να στρέψει πάνω του τα βλέμματα της κοινής γνώμης, αυτή τη φορά όχι λόγω τηλεθέασης, αλλά εξαιτίας των κατάπτυστων δηλώσεων ενός από τους παίκτες του.

 

Ο 31χρονος Αντώνης Αλεξανδρίδης θέλοντας να δώσει συμβουλές στους νεαρούς 20χρονους διδύμους περί σχέσεων και γυναικών τους είπε πως: «Με τις γκόμενες… από κάθε μέρα σε μια, να αδειάσει το πακέτο αλλιώς έχει βίασμα».

 

«Αντώνη, σε αυτά τα θέματα δεν χωρά πλάκα» είπε, μεταξύ άλλων, ο Μεγάλος Αδελφός με τον 31χρονο Αντώνη να τονίζει: «Δεν έχω μεγαλώσει ούτε σε στάβλο, ούτε έχω μεγαλώσει σε οικογένεια με βία. Ούτε έχω προκαλέσει κάτι. Αισθάνομαι ντροπή ως προς αυτό το θέμα. Φυσικά πρέπει να σκέφτεσαι πριν να μιλάς. Δεν έχω κατέβει από κανένα βουνό ούτε είμαι 15 χρονών να μην ελέγχω τι λέω».

 

Αμέσως προκλήθηκε σάλος στα κοινωνικά δίκτυα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε ηχηρή παρέμβαση, αναφέροντας μέσω δήλωσής του πως επικοινώνησε τόσο με το ΕΣΡ όσο και με τον ΣΚΑΪ για το ζήτημα και ο παίκτης είδε την πόρτα της εξόδου με συνοπτικές διαδικασίες.

 

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτι, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ. Επικοινώνησα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό και θεωρώ αυτονόητη την άμεση αντίδρασή του» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

 

Ο Μεγάλος Αδερφός ανακοινώνει την αποχώρηση του παίκτη

 

Οι δηλώσεις προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση της παραγωγής που έδειξε στον παίκτη την πόρτα της εξόδου.

 

Δείτε εδώ την ανακοίνωση: