Η ευκαιρία και ο διπλός κίνδυνος

 

Οι “Μεγάλες Ημέρες Νεμέας” δεν είναι μια ακόμη γιορτή κρασιού. Είναι ένα τριήμερο αφιερωμένο στην υπέροχη περιοχή της Νεμέας, στους ανθρώπους της και τις επιχειρήσεις της. Αφιερωμένο στους αμπελουργούς που με κόπο και πολλές αντιξοότητες καταφέρνουν να παράγουν προϊόν υψηλής ποιότητας το οποίο στην συνέχεια τα εξαιρετικά οινοποιεία της περιοχής του δίνουν προστιθέμενη αξία κάνοντας διάσημη την Νεμέα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου για το εξαιρετικό κρασί της. 

 

Γράφει ο Κορδαλής Νίκος, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Κορινθίας 

 

Είναι μια ευκαιρία οι επισκέπτες να συνδυάσουν την επίσκεψη στα οινοποιεία με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και να αισθανθούν από κοντά τον “πυρετό” του τρύγου στους κάμπους και τις πλεύρες της περιοχής. Να γευτούν το ποιοτικό κρασί με θέα το απέραντο φυσικό αλλά και ανθρωπογενές καταπράσινο τοπίο αδιατάρακτο σχεδόν στο βάθος του χρόνου υπό την σκέπη της Παναγίας των Βράχων. 

 

Για πόσο ακόμη όμως θα απολαμβάνουμε αυτές τις “Μεγάλες Ημέρες”;

 

Ο κίνδυνος είναι διπλός. Πρώτα-πρώτα είναι η δημογραφική συρρίκνωση όλων των ορεινών μας περιοχών με τον Δήμο Νεμέας να χάνει σχεδόν το ένα δέκατο του πληθυσμού του σε περίπου μια δεκαετία. Οι αιτίες σε όλους μας γνωστές, με την υπερ-δεκαετή οικονομική κρίση να είναι η κυριότερη και η αβεβαιότητα του αγροτικού εισοδήματος να ακολουθεί. Μια αβεβαιότητα που φαίνεται να γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, μια και η κλιματική κρίση με τις απρόβλεπτες μεταβολές του καιρού που κάνουν την σοδειά μικρότερη και χαμηλότερης ποιότητας. 

 

Η ‘Πελοπόννησος Μπροστά” έχει το σχέδιο για την επόμενη ημέρα με όσους βρισκόμαστε δίπλα στον πρωτογενή τομέα να δώσουμε υπεύθυνα προτάσεις και λύσεις για τον πολίτη και τους αγρότες μας! 

 

Τέλος, δεν μπορώ να μην εκφράσω την συμπαράσταση μου σε όλους τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές των τελευταίων ημερών και τα συλλυπητήρια μου σε όσους έχασαν τους οικείους τους.