Η Γαλάζια Σημαία κυματίζει στην παραλία του Λουτρακίου (Εικόνα)

Η Γαλάζια Σημαία, το πλέον εμβληματικό και αναγνωρίσιμο διεθνώς, περιβαλλοντικό και οικολογικό σύμβολο ποιότητας, κυματίζει εδώ και λίγες ημέρες στην παραλία του Λουτρακίου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις παραλίες του Λουτρακίου πήραν τη Γαλάζια σημαία. Πρόκειται για τις παραλίες:

 

Λουτράκι 1
Λουτράκι 2
Λουτράκι-Μπούτσι/Poseidon Resort

 

Όσον αφορά στην Κορινθία, εκτός του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, οι Δήμοι που πήραν τη Γαλάζια σημαία, ήταν:

 

Δήμος Βέλου-Βόχας

Βραχάτι

Κοκκώνι

 

Δήμος Σικυωνίων

Πευκιάς

 

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ξυλόκαστρο-Πευκιάς

 

 

Η Γαλάζια Σημαία συνδέεται και με την έννοια της τουριστικής ανάπτυξης αφού μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, μαρινών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

 

 

Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE), που εδρεύει στη Δανία, με μέλη 73 χώρες από όλες τις ηπείρους. Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951), που έκλεισε το 2016, 65 χρόνια αδιάλειπτης δράσης σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε προγράμματα προστασίας της φύσης, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με 5 δίκτυα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.