Η ιστορική επέτειος της 28 ης Οκτωβρίου 1940 θα εορταστεί πανηγυρικά στο δήμο Κορινθίων

Η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορταστεί πανηγυρικά στο δήμο Κορινθίων όπως παρακάτω:
Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός και πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων και οικιών από το πρωί της 26ης Οκτωβρίου έως το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 2020.
Την 27η Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη, στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικά με το νόημα της ημέρας.
Την 28η Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ, στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο θα τελεστεί δοξολογία. Θα παραστούν ο Δήμαρχος Κορινθίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας, αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, Των Σωμάτων Ασφαλείας, ο σημαιοφόρος από κάθε σχολείο οι Διευθυντές Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης. Με το πέρας της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της Ημέρας από την Εκπαιδευτικό του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου Γεωργούδη Μαρία.
Κατόπιν στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων στον αύλειο χώρο του Αποστόλου Παύλου θα ψαλλεί επιμνημόσυνος δέηση και θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων από περιορισμένο αριθμό ατόμων, βάσει πρωτοκόλλου.
Ο χώρος της τελετής θα είναι οριοθετημένος και οι παρευρισκόμενοι θα λάβουν την θέση που πρέπει σύμφωνα με τις υποδείξεις του τελετάρχη. Σε όλη τη διάρκεια της τελετής θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζουν τα πρωτόκολλα της πανδημίας.
Τελετάρχης ορίζεται ο Δημοτικός Υπάλληλος Σελιώτης Σπυρίδων.

H Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου παρακαλείται να μεριμνήσει για την ιεροτελεστία.
Η Φρουρά Κορίνθου να μεριμνήσει για την έπαρση και υποστολή της Σημαίας
Η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας να μεριμνήσει για την τήρηση της τάξης.

Στα δημοτικά διαμερίσματα και τις κοινότητες του δήμου Κορινθίων, αμέσως μετά την λειτουργία στους Ιερούς Ναούς με φροντίδα των τοπικών Προέδρων θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων.
Λόγω έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 την παρούσα περίοδο, δεν θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική και μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28 ης Οκτωβρίου.

 

Κorinthostv