Η Κόρινθος μεγαλώνει κατά 300 στρέμματα!

Την κατ’ αρχήν πολιτική συμφωνία του Δημάρχου, με τη διοίκηση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, για να περιέλθει το σύνολο των 296 στρεμμάτων του “Στρατοπέδου Καλογερογιάννη” (6ο Σύνταγμα Πεζικού) στην ιδιοκτησία του Δήμου Κορινθίων, ανακοίνωσε εχθές, 7 Σεπτεμβρίου 2023, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Με την ανακοίνωση αυτή, η οποία αποτελεί και “βόμβα μεγατόνων”, στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές κάλπες της 8ης Οκτωβρίου, ο Δήμος Κορινθίων μπορεί να εορτάζει πλέον, την επέκτασή του κατά 300 περίπου, στρέμματα στην “καρδιά” του αστικού ιστού!

 

Η “γάγγραινα”, όπως είχε εξελιχθεί, η τύχη της ανάπλασης του χώρου του “Στρατοπέδου Καλογερογιάννη” αποτελούσε ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης μεταξύ των Κορινθίων το (αρκετό) τελευταίο διάστημα και η απόκτηση του συνόλου της έκτασης του στρατοπέδου, από το Δήμο Κορινθίων, φαινόταν να είναι σαν ένα “άπιαστο όνειρο”. Κι αυτό ίσχυε, διότι η διοίκηση του ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας), στο οποίο και ανήκει ο χώρος, σε αντίθεση με τα στρατόπεδα άλλων πόλεων, ήταν απολύτως αρνητική στο ενδεχόμενο να παραχωρήσει το ήμισυ της έκτασης της οποίας και δικαιούται να διατηρήσει την κυριότητα. Αυτός είναι ο λόγος λοιπόν, για τον οποίο η ανακοίνωση της κατ’ αρχήν πολιτικής συμφωνίας, που πέτυχε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος. Η επιτυχία της δε, αποτελεί τρανή απόδειξη ότι, αυτό που χρειάζεται ένας Δήμος είναι ένας ικανός ηγέτης, με τις κατάλληλες γνωριμίες, διασυνδέσεις, αλλά και ικανότητα διαπραγμάτευσης, προκειμένου να δίνει ουσιαστικές λύσεις στην πράξη, στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες, ώστε να προχωρά ο τόπος με σταθερά βήματα προς το μέλλον.

 

Η δημόσια ανακοίνωση-δέσμευση του Δημάρχου λοιπόν, για την επίλυση του ζητήματος, μπορεί να χαρακτηρισθεί ιστορική! Κι αυτό θα διαφανεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο, με την οριστικοποίηση και υλοποίηση της συμφωνίας αυτής, θα αλλάξει κυριολεκτικά η συνολική εικόνα της πόλης της Κορίνθου, αφού όπως επισημαίνουν γνώστες του θέματος, το “κέντρο βάρους” του κεντρικού αστικού ιστού του Δήμου Κορινθίων, θα μετατοπιστεί! Η εμπορική, οικονομική και καθημερινή ζωή στην Κόρινθο, σε μερικά χρόνια και με την υλοποίηση της ιστορικής συμφωνίας, θα αλλάξει εκ βάθρων και τα παιδιά των Κορινθίων θα ζουν σε μια πιο σύγχρονη πόλη, εντελώς διαφορετική και σίγουρα κατά πολύ αναβαθμισμένη από τη σημερινή.