Η Κόρινθος σταδιακά αποκτά εξωστρέφεια – Τρεις σημαντικές διοργανώσεις ανακοίνωσε ο Νανόπουλος

Την προεκλογική του δέσμευση για την τόνωση της τοπική οικονομίας αυξάνοντας την επισκεψιμότητα του δήμου μέσω διαφόρων μορφών τουρισμού (αθλητικού, θρησκευτικού, κτλ) επιχειρεί να κάνει πράξη ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, απ΄τις πρώτες ημέρες της θητείας του.

 

 

Συγκεκριμένα, στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, ανακοίνωσε πως ο δήμος το προσεχές χρονικό διάστημα θα φιλοξενήσει τρεις μεγάλες διοργανώσεις που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην διεθνή προβολή του και ταυτόχρονα θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που θα δεχθεί η ευρύτερη περιοχή.

 

 

Πρόκειται για τις παρακάτω διοργανώσεις:

 

 

Πανευρωπαϊκοί αγώνες σκοποβολής. Η διεξαγωγή τους έχει οριστεί το 2022, με την συμμετοχή περίπου 1.000 αθλητών και 3.000 επισκεπτών . Ωστόσο, μέχρι τότε θα πραγματοποιηθούν  στην Κόρινθο, στο πλαίσιο προετοιμασίας, πολλοί εθνικοί και διεθνείς αγώνες.

 

 

Συνέδριο συνταξιούχων υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα γίνει τον Μάιο του 2020. 300 περίπου πρώην υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα περάσουν μία εβδομάδα στην περιοχή μας, όπου ταυτόχρονα με το συνέδριο θα επισκεφθούν αξιοθέατα και φυσικές ομορφιές της περιοχής μας.

 

 

Φιλοξενία 250 παιδιών απ΄τα Βαλκάνια. Μια πολιτισμική διαβαλκανική διοργάνωση με πρωτοβουλία της UNESCO που στόχο έχει να ενισχύσει τους δεσμούς της νεολαίας στα Βαλκάνια. θα υλοποιηθεί μέσα στο 2020 και τα παιδιά θα φιλοξενηθούν σε κατασκήνωση της περιοχής μας.

 

 

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη τύπου του δημάρχου Κορινθίων:

 

 

sfedona.gr