Η κυβέρνηση φαίνεται πως επιλέγει να αναμείξει την χώρα ακόμα περισσότερο στους αμερικανικούς σχεδιασμούς στην Μέση Ανατολή, καθώς μετά τα ελληνικά Patriots στην Σαουδική Αραβία, τα οποία ενώ καταρρίπτουν ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους η κυβέρνηση το ερμηνεύει ως «αμυντική ενέργεια», πλέον εξετάζεται και η αποστολή ελικοπτέρων Apach στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», σχεδιάζεται η αποστολή δύο ελληνικών ελικοπτέρων Apache AH-64D της Αεροπορίας Στρατού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για ενίσχυση της άμυνας της χώρας έναντι επιθέσεων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η προετοιμασία των ελικοπτέρων και των πληρωμάτων έχει ξεκινήσει και η μεταστάθμευση θα πραγματοποιηθεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Ο ρόλος τους εκεί θα είναι να «κυνηγούν» drones και θα αναπτυχθούν σε βάση όπου σταθμεύουν και άλλες διεθνείς δυνάμεις, κυρίως αμερικανικές.
Τα ελληνικά, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», θα ενταχθούν στη δύναμη για την άμυνα της βάσης απέναντι σε επιθέσεις με drones αλλά και για την προστασία κρίσιμων υποδομών των ΗΑΕ.
Όλα αυτά ενώ τα Εμιράτα δέχονται μεγάλο αριθμό επιθέσεων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε κάθε κλιμάκωση της έντασης Ιράν και ΗΠΑ.
Φυσικά το ερώτημα που προκύπτει, όπως και στην περίπτωση των Patriot, είναι:
Γιατί η κυβέρνηση παραχωρεί πανάκριβα αλλά και κρίσιμα για την άμυνα της χώρας οπλικά συστήματα;
Δηλαδή οπλικά συστήματα που έχουν πληρώσει οι Έλληνες φορολογούμενοι ώστε να αγοραστούν αντί για τη στήριξη νοσοκομείων και σχολείων με γνώμονα την άμυνα της χώρας από τα ανατολικά.
Υπάρχει αυτή η πολυτέλεια ώστε να περιφρουρούν τις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής Aramco ή ό,τι άλλο μπορεί να περιγραφεί ως «κρίσιμη υποδομή»;










