Η Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Γκιώνη για το "Δημόπρακτο" και τις καταγγελίες Σταυρέλη (video)

Συνέντευξη Τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Δημόπρακτο και τα όσα κατήγγειλε ο Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, παραχώρησε στα Κορινθιακά Μέσα, ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης...

 

Ο Γιώργος Γκιώνης, έριξε «φως» στο θέμα του Δημόπρακτου, καθώς κατηγορήθηκε από τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη για "υπόγειες συμφωνίες" με τον τέως Δήμαρχο, Βασίλη Νανόπουλο. "Ο κ. Νανόπουλος, είχε κάνει υπόγεια συμφωνία να παραδώσει και να πουλήσει την πόλη και το Δήμο στο Δήμο Λουτρακίου ή στο Δήμο Βέλου Βόχας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρέλης, ο οποίος ανέθεσε στον δημοτικό σύμβουλο κ. Βασίλη Ταγαρά την Προεδρία του Δημόπρακτου, με μισθό 1.300 ευρώ το μήνα, απόφαση για την οποία ο Γιώργος Γκιώνης ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ενημερωθεί. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι "δεν πρόκειται να έρθει σε αντιπαράθεση με τον κ. Σταυρέλλη".

 

Ο κ. Γκιώνης, αναρωτήθηκε "για ποιες συμφωνίες μιλάει ο κ. Σταυρέλης;" ενώ ξεκαθάρισε "ως Δήμαρχος και ως ελεύθερος επαγγελματίας, συνεργάζομαι με όλους τους πολίτες της Κορίνθου. Δεν έχω να αντιπαρατεθώ με κανέναν".

 

"Μετά την επανεκλογή μου, ως Δήμαρχος, βρεθήκαμε με τον κ. Σταυρέλη, επειδή ήθελα να δω τις προθέσεις του σχετικά με τον Δημόπρακτο. Εκείνος, μου ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος και ήθελε να βάλει κάποιον άλλο. Εγώ ήθελα να παραμείνει ως Πρόεδρος ο κ. Σταυρέλης και του ζήτησα να βρεθούμε οι τρεις δήμαρχοι για να ξεκαθαρίσουμε ποιος θα αναλάβει. Έκτοτε, δεν λάβαμε καμία ενημέρωση για να συζητήσουμε το θέμα. Αντιθέτως, για την επιλογή του Προέδρου, ενημερωθήκαμε από τις διμαιρεσίες του Δήμου Κορινθίων. Φτάσαμε στις 6 Φεβρουαρίου, όπου το μοναδικό θέμα ήταν η συζήτηση για λήψη απόφασης για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Δημόπρακτος Α.Ε. Όμως, δεν ήταν αυτό το μοναδικό θέμα. Υπήρχε και δεύτερο: Λήψη απόφασης, για αμοιβές Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου. Εκεί είναι και το μεγάλο θέμα για εμένα. Δεν είχαμε πει τίποτα για αμοιβές. Οτιδήποτε ήθελε και είχε αποφασίσει ο κ. Σταυρέλης, ήταν υποχρεωμένος να μιλήσει τόσο μαζί μου όσο και με τον κ. Μανάβη για να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γκιώνης.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημόπρακτος είναι ένας αναπτυξιακός φορέας που δημιούργησαν από κοινού οι Δήμοι Κορινθίων, Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και Βέλου – Βόχας προκειμένου να τους βοηθά σε μια σειρά απο δράσεις (παροχή τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών διαχείρισης και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, ανάληψη εκτέλεσης, εποπτείας κι επίβλεψης δημοσίων μελετών και έργων κ.λπ. Επίσης, όπως ανέφερε ο Γιώργος Γκιώνης "όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ., ήταν μέχρι στιγμής ομόφωνες, ενώ οι συνεδριάσεις διαρκούσαν από λίγα λεπτά έως λίγες ώρες".

 

Η μετοχική σύνθεση του Δημόπρακτου, είναι: 50% για το Δήμο Κορινθίων και από 25% οι Δήμοι Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και Βέλου – Βόχας.