Η θέση Πρωτοπαππά, Λογοθέτη, Καραπανάγου και Βασιλείου για τη μίσθωση του Spa Λουτρακίου

Θέση για τη μίσθωση του Υδροθεραπευτηρίου Λουτρακίου, πήραν 4 επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Συγκεκριμένα, Μαρία Πρωτοπαππά, Κώστας Λογοθέτης, Γιάννης Καραπανάγος και Δημήτρης Βασιλείου, κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα της εφημερίδας "Το Βήμα Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων" αν συμφωνούν ή όχι με τη μίσθωση. Αυτές, είναι οι απαντήσεις τους...

 

Μαρία Πρωτοπαππά: Μπορεί να γίνει η μίσθωση ή υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες;

 

Δείτε την τοποθέτηση της επικεφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Δημιουργίας" για τη μίσθωση του Spa:

 

H παράταξή μας ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ έχει καταθέσει αίτηση στο Δ.Σ της Τουριστικής Λουτρακίου 17-01-2022 και στο δημοτικό συμβούλιο της 9ης Φεβρουαρίου για το θέμα της εκμίσθωσης του Υδροθεραπευτηρίου.

 

ΑΙΤΗΣΗ Δημητρίου Κοντού, μέλους του Δ.Σ της Τουριστικής ως εκπροσώπου της δημοτικής παρατάξεως "ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ"

 

Προς, Τον Κο Πρόεδρο και το Διοικητικό συμβούλιο της Τουριστικής.

 

Επί του θέματος της εκμισθώσεως του υδροθεραπευτηρίου, πριν αποφασιστεί η εκμίσθωση, θα πρέπει για λόγους προστασίας και εξασφάλισης από κινδύνους ολοκληρωτικής απώλειας του υδροθεραπευτηρίου και της περιουσίας της Τουριστικής να ανατεθεί σε δικηγόρο ή στον νομικό σύμβουλο της Τουριστικής η εξέταση και η γνωμοδότηση επί του εξής θέματος, αφού τεθεί υπόψη του η όλη οικονομική και νομική κατάσταση της εταιρείας: "Εάν βάσει της νομικής και πραγματικής καταστάσεως του υδροθεραπευτηρίου και γενικά της Τουριστικής (Οικονομική κατάσταση, Χρέη προς τρίτους γενικώς, εκκρεμείς δίκες, δικαστικές αποφάσεις, κατασχέσεις, εκκρεμείς πλειστηριασμοί, προσημειώσεις υποθήκης κλπ) η εκμίσθωση του υδροθεραπευτηρίου δημιουργεί κινδύνους ή μπορεί να επιφέρει δυσμενείς νομικές και οικονομικές συνέπειες και ποιες συγκεκριμένα."

 

Ο Αιτών σύμβουλος

Δημήτριος Κοντός

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 

Κώστας Λογοθέτης: Υπερ της μίσθωσης αλλά με επιφύλαξη

 

Δείτε την τοποθέτηση του επικεφαλής του συνδυασμού "Με τους πολίτες μπροστά" για τη μίσθωση του Spa:

 

Είμαστε υπέρ στο να δούμε τη μίσθωση του ΣΠΑ διατηρώ όμως τις επιφυλάξεις ως προς το αντίτιμο και κυρίως για τους όρους που μπορούν να θέσουν μελλοντικά οικονομικοί σύμβουλοι της εταιρίας, τους οποίους μπορεί να διαφωνούμε.

 

Γιάννης Καραπανάγος: Ομολογία αποτυχίας του κ. Γκιώνη η μίσθωση του Spa

 

Δείτε την τοποθέτηση του επικεφαλής του συνδυασμού "Αλλάζουμε μαζί" για τη μίσθωση του Spa:

 

Όπως γνωρίζετε, η Δημοτική Αρχή Γεωργίου Γκιώνη έχει ήδη αποφασίσει τη μίσθωση του Υδροθεραπευτηρίου Λουτρακίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τουριστικής Α.Ε., την 17η Ιανουαρίου 2022, αιφνιδιάζοντας τους πάντες γιατί το θέμα της βιωσιμότητας του Υδροθεραπευτηρίου δεν έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μια απόφαση μίσθωσης που ελήφθη στο ''αποστειρωμένο'' και ''ασφαλές'' περιβάλλον της Τουριστικής, λόγω της πλειοψηφίας των μελών, που έχουν οριστεί, από τον κ. Γκιώνη, στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως και η απόφαση για δημοπράτηση των τευχών του διαγωνισμού για τη μίσθωσή του.

 

O κ. Γκιώνης έχει την πολιτική ευθύνη για το παρελθόν και το παρόν του Υδροθεραπευτηρίου, αφού ήταν αυτός που το έφτιαξε, χρεώνοντας με 20 εκατομμύρια ευρώ τους δημότες για την κατασκευή του και εκταμιεύοντας δάνειο ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, από την Εθνική Τράπεζα, βάζοντας, ως ενέχυρο, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, που λαμβάνει, ετησίως, ο Δήμος, από το Καζίνο, με αποτέλεσμα τον απόλυτο στραγγαλισμό της οικονομίας του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

 

Ο κ. Γκιώνης απέτυχε στη διαχείριση του Υδροθεραπευτηρίου και το ομολόγησε κυνικά. Στην εισήγησή του, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τουριστικής Α.Ε., ανέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι "Η μίσθωση του Spa είναι αναγκαία επειδή έχει τεράστιες δυνατότητες για να απογειωθεί", ξεχνώντας να αναφέρει γιατί η Δημοτική Αρχή, με τον ίδιο στο "τιμόνι του πιλότου", άφησε το SPA καθηλωμένο στο έδαφος, τόσα χρόνια, αντί να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητές του, ώστε το ‘‘κόσμημα’’ του Δήμου μας να αποτελέσει μεγάλη πηγή εσόδων.

 

Όμως, αυτό που ενδιαφέρει τους συνδημότες μας είναι το μέλλον του Spa. Και το μέλλον είναι αυτό που πρέπει να συζητηθεί. Ως εκ τούτου ο κ. Γκιώνης υποχρεούται να μας γνωρίσει, εκ των προτέρων, τις επόμενες κινήσεις του, οι οποίες θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από διαφάνεια, θέτοντας, όλα τα δεδομένα, δημόσια, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Η Παράταξή μας θέλει να πιστεύει ότι, η απόφαση της μίσθωσης του Υδροθεραπευτηρίου και των όρων αυτής, δεν θα υλοποιηθεί πριν την ανακοίνωση των συμπερασμάτων της νέας μελέτης για την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου (Tουριστική A.E.), που ανατέθηκε στην Ernst & Young (εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών), στην ίδια συνεδρίαση.

 

Επομένως, σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να διασφαλίσουμε εκείνους τους όρους μίσθωσης που θα είναι οι πιο επικερδείς για τον Δήμο μας.

 

Δημήτρης Βασιλείου: Απαντήσεις σε 4 ερωτήματα για τη μίσθωση

 

Δείτε την τοποθέτηση του επικεφαλής του συνδυασμού "Ώρα για Δράση" για τη μίσθωση του Spa:

 

Επειδή είναι γνωστή η δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία του δήμου που κατέχει το υδροθεραπευτήριο της πόλης μας, (19.000.000 Ευρώ ζημίες, όπως αναφέρεται στον τελευταίο ισολογισμό της ¨Τουριστικής Λουτράκι Α.Ε Ο.Τ.Α¨ μέχρι την δημοσίευση του ισολογισμού του…), η ανάγκη της ενοικίασης είναι, αν μη τι άλλο, εμφανέστατη και θα έπρεπε να έχει γίνει χρόνια πριν.

 

Πριν όμως την ενοικίαση, είναι απαραίτητο να απαντηθούν, μετά από σχετική και σοβαρή έρευνα, κάποια πολύ σημαντικά ερωτήματα.

 

1.Γιατί η Τουριστική δημιούργησε αυτό το τεράστιο χρέος;

 

2.Τι ενοίκιο πρέπει να απαιτηθεί, για ένα ακίνητο που έχει στοιχίσει στους Δημότες πάνω από 20.000.000 Ευρώ και σοβαρό μέρος του κόστους κατασκευής οφείλεται και μέχρι σήμερα, όχι στον κατασκευαστή εργολάβο αλλά στον γνωστό μας επιχειρηματία κ. Comer, ο οποίος εξαγόρασε την απαίτηση που είχε ο κατασκευαστής από το Δήμο μας;

 

3.Πόσο αδιάβλητος θα είναι ο διαγωνισμός για την ενοικίαση; Τούτο το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί, επειδή γνωρίζουμε αυτούς τους οποίους ο Δήμος θα εμπιστευτεί την σύνταξη των όρων ενοικίασης και των όρων που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι ενοικιαστές.

 

4.Γιατί ο επικεφαλής της διοικούσας το δήμο παράταξης κατάλαβε τώρα, ότι το ΣΠΑ πρέπει να ενοικιαστεί για να μπορέσει, όπως ο ίδιος μας είπε, να ¨απογειωθεί¨, ενώ πριν κάποια χρόνια ήταν λάβρος κατά της ενοικίασης; Τι έχει αλλάξει τώρα;

 

5.Θα ληφθεί, τέλος, η απαραίτητη μέριμνα για την προστασία του Ιαματικού Νερού, που όπως όλοι γνωρίζουν, διέπετε από κάποιους προστατευτικούς νόμους;

 

Αυτά είναι τα ερωτήματα που ο πρόεδρος της ¨Τουριστικής Λουτράκι α.ε ΟΤΑ¨ δεν δέχτηκε καν να συζητήσει στη συνεδρίαση του Δ/Σ της εταιρείας και ανάγκασε σύσσωμη την αντιπολίτευση να ζητήσει τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, δηλαδή των Δημοτικών Συμβούλων, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και να τοποθετηθούν για το σοβαρότατο θέμα της ενοικίασης του ΣΠΑ.