Ιερόσυλοι λεηλάτησαν Εκκλησίες σε Περαχώρα και Σχίνο

Μέσα σε λίγες ώρες, δυο εκκλησίες στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, έγιναν στόχοι ιερόσυλων που παραβίασαν τα παγκάρια και άρπαξαν πλήθος αφιερώματα πιστών, προκαλώντας και αρκετές ζημιές. Οι δυο διαρρήξεις έγιναν τη νύχτα της Παρασκευής ως τα ξημερώματα του Σαββάτου και έγιναν αντιληπτές την Κυριακή.

 

Πιο αποδοτική για τους άγνωστους δράστες ήταν η εισβολή τους στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Περαχώρα, όπου όπως διαβάσατε στο Loutraki365.gr, παραβίασαν την κεντρική είσοδο, διέρρηξαν το παγκάρι από το οποίο άρπαξαν απροσδιόριστο χρηματικό ποσό, αλλά στη συνέχεια έσπασαν το τζάμι της εικόνας της Παναγίας των Καλανήσων και πήραν όλα τα τάματα και τα χρυσαφικά που είχαν αφιερώσει οι πιστοί. Πριν εξαφανιστούν, έκλεψαν και διάφορα αντικείμενα από το Ιερό του ναού, όπου έσπασαν τα συρτάρια.

 

Είχε προηγηθεί η διάρρηξη στην εκκλησία του Αγίου Μηνά στο Σχίνο στον δήμο Λουτρακίου, όπου επίσης παραβιάστηκε το παγκάρι και εκλάπησαν χρήματα και διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα. Και τα δυο περιστατικά ερευνούν οι αστυνομικοί που εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν οι ίδιοι και προσπαθούν να τους ταυτοποιήσουν από τυχόν αποτυπώματα στα σημεία όπου κινήθηκαν.