Ινστιτούτο Τσίπρα: Ξεκινάει η 1η Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. LIVE η Διάσκεψη

Ξεκινάει η 1η Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ, στο Ωδείο Αθηνών. Το πρόγραμμα και οι υψηλοί προσκεκλημένοι.

 

Με τη «1η Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», μια εκδήλωση με υψηλούς και διακεκριμένους καλεσμένους που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών, ξεκινά σήμερα Δευτέρα (17/6) τη διαδρομή του το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα.

 

Η πρωτοβουλία αυτή θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφμε αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου περισσότεροι από 50 ομιλητές και συντονιστές, διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, την Αμερική, την Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο, θα συζητούν τις επόμενες δύο μέρες μέσα από τις οκτώ θεματικές ενότητες της Διεθνούς Διάσκεψης, για τη σημασία της προώθησης ενεργητικών πολιτικών για την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης.

 

Η Διεθνής Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών είναι ελεύθερη για το κοινό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει προσέλευσης.

 

Στα 8 πάνελ συζήτησης θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δύο θεματικές για τα Βαλκάνια και δύο για τις περιφερειακές εξελίξεις και τον ρόλο των διεθνών οργανισμών για την προώθηση της ειρήνης.

 

Μία θεματική θα αφορά την κλιματική κρίση και την πράσινη ατζέντα, μία τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία και δύο θα αφορούν το μέλλον της Ευρώπης και την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς.

 

Θα συμμετάσχουν προσωπικότητες από τον διεθνή, τον ευρωπαϊκό, τον Βαλκανικό χώρο και την ευρύτερη περιοχή, Πρωθυπουργοί, πρώην Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί και Υπουργοί, Ευρωπαίοι Επίτροποι, ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι επιστήμονες, Διευθυντές Ινστιτούτων κ.α.

 

Φιλοδοξία των δυο συνδιοργανωτών είναι η «Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» να λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση, κάθε Ιούνιο, στην επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης των Πρεσπών και να αποτελεί μια σταθερή πρωτοβουλία για τη διαρκή υποστήριξη και την εφαρμογή της Συνθήκης, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης απέναντι στον εθνικισμό που τόσο επικίνδυνος έχει αποδειχτεί στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή.

 

Διάσκεψη για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη
Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας

 

Ινστιτούτο Τσίπρα: LIVE η Διάσκεψη για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη

 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες και το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ξεκίνησε η διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη, που διοργανώνει το Ίδρυμα Αλέξη Τσίπρα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ.

Περισσότεροι από 50 ομιλητές, για δύο ημέρες, γεμίζουν το πυκνό πρόγραμμα βαρυσήμαντων παρεμβάσεων και συζητήσεων με το βλέμμα στα Βαλκάνια και τις περιφερειακές εξελίξεις, αλλά και τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή ατζέντα με την άνοδο της Ακροδεξιάς.

Δείτε εδώ:

 

ΕΛΑΣ: Απαγόρευση συγκέντρωσης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

 

Κόσμος διαδηλώνει στην πλατεία Συντάγματος, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εικόνα Αρχείου

Κόσμος διαδηλώνει στην πλατεία Συντάγματος, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εικόνα Αρχείου 


Με αφορμή τα έξι χρόνια από τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΕΛΑΣ απαγορεύει την πραγματοποίηση συνάθροισης από τα μέλη της συνομοσπονδίας “Κοινό των Μακεδόνων”.

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (16/6) ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση συνάθροισης η οποία έχει εξαγγελθεί από μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων «Κοινό των Μακεδόνων», για αύριο Δευτέρα (17/6) και ώρα 16:30, έξω από το Ωδείο Αθηνών, όπου θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Διάσκεψη για την «Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» που συνδιοργανώνουν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ», με αφορμή τα 6 χρόνια από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Επιπρόσθετα απαγορεύεται «κάθε συναφής δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, από την 06:00′ ώρα της 17-6-2024 έως και την 06:00′ ώρα της 19-6-2024 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ηρώδου Αττικού- Λ. Βασ. Κωνστατντίνου (συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού Σταδίου) και Λ. Βασ. Σοφίας».

 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας: «η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, ενώ απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, η λειτουργία των υποδομών και των κοινοφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της».

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ