Ισχυρός σεισμός και μετασεισμοί στο Αίγιο - Τι λέει ο Χουλιάρας

Σεισμός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (13/1), στην περιοχή του Αιγίου. Οι πρώτες πληροφορίες.

 

Ισχυρός σεισμός  μεγέθους 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στο Αίγιο τα ξημερώματα της Τετάρτης (13/1), 9 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, ενώ το εστιακό της βάθος προσδιορίστηκε στα 4,3 χιλιόμετρα.

 

SEISMOS AIGIO

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναστατώνοντας τους κατοίκους. 

 

«Δύο σχεδόν ταυτόχρονες σεισμικές δονήσεις έχουν καταγράφει στο σύστημα αυτόματου προσδιορισμού επίκεντρου στις 00:09», ανέφερε σε δήλωσή του ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμους Χουλιάρας λίγη ώρα μετά τον σεισμό, σε μία εξήγηση της αναφοράς δύο σεισμών στο αυτοματοποιημένο σύστημα, με διαφορά ενός λεπτού στην περιοχή.

 

Ωστόσο, «η αναθεωρημένη ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου δίνει μέγεθος 4,7 Ρίχτερ με το επίκεντρο στα 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου», ενώ «η δόνηση αποτελεί συνέχεια της μικροσεισμικής δραστηριότητας που παρακολουθούμε στην ευρύτερη περιοχή του δυτικού Κορινθιακού τις τελευταίες εβδομάδες με ασθενείς επιφανειακές δονήσεις».

 

Η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή συνεχίζεται, με τις δονήσεις που ακολούθησαν του κυρίως σεισμού να φτάνουν ακόμη και τα 4,4 Ρίχτερ.

 

Ο κ. Χουλιάρας ανήρτησε νέο σχόλιο στα κοινωνικά δίκτυα: «Και δεύτερη ανακοίνωση για σεισμό 4,4 Ρίχτερ μέσα σε 20 λεπτά. Αυτή τη φορά στις 00:29 με μικρότερο μέγεθος της τάξης των 4,4 Ρίχτερ από την ίδια επικεντρική περιοχή με τα 4,7 Ρίχτερ που προηγήθηκαν στον Δυτικό Κορινθιακό».

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ