Ιταλός ποδοσφαιριστής σκότωσε με σφυρί την σύντροφό του (εικόνες)

Σοκάρει η πρωτοφανής βιαιότητα με την οποία ο 27χρονος Ιταλός ποδοσφαιριστής Τζοβάνι Παντοβάνι δολοφόνησε την κατά 30 χρόνια μεγαλύτερή του, πρώην σύντροφό του, Αλεσάντρα Ματεσούτσι.

 

"Δεν βλέπω την ώρα να έρθει η αστυνομία, θέλω να τελειώσουν όλα", ήταν τα πρώτα λόγια που φέρεται να ψέλλισε ο Παντοβάνι, μετά την δολοφονία της πρώην συντρόφου του.

 

Η δολοφονία έγινε την Τρίτη, 23 Αυγούστου. Το βράδυ της Τρίτης ο Παντοβάνι είχε στήσει καρτέρι στην Ματεούτσι περιμένοντάς την επί δύο ώρες στην είσοδο της πολυκατοικίας της, σε προάστιο της Μπολόνια.

 

Ο Παντοβάνι είχε ταξιδέψει αεροπορικώς από τη Σικελία, όπου κατοικεί και παίζει ποδόσφαιρο σε τοπική ομάδα.

 

Όταν η 57χρονη επέστρεψε στην κατοικία της, γύρω στις 9.30 μ.μ (τοπική ώρα) ο νεαρός άντρας την αιφνιδίασε. Άρχισε να την χτυπάει με τα χέρια του και στη συνέχεια με ένα σφυρί και "άλλα αιχμηρά αντικείμενα" την τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι ενώ εκείνη του φώναζε να σταματήσει και καλούσε σε βοήθεια.

 

Οι γείτονες έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στην Ματεούτσι και κάλεσαν ασθενοφόρο και την αστυνομία. Η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε λίγο πριν την άφιξη του ασθενοφόρου ενώ ο δολοφόνος περίμενε στο σημείο τους αστυνομικούς για να τον συλλάβουν.

 

"Την άκουσα να ουρλιάζει "βοήθεια, Τζιοβάνι σε παρακαλώ, όχι!”", είπε η αδερφή της Ματεούτσι στους αστυνομικούς καθώς οι δύο γυναίκες συζητούσαν στο τηλέφωνο την ώρα που ο 27χρονος επιτέθηκε στην πρώην σύντροφό του.

 

Η Στεφανία Ματεούτσι ανέφερε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πως η αδελφή της φοβόταν τον 27χρονο. Σύμφωνα με την ίδια, ο 27χρονος δεν είχε ασκήσει σωματική βία στο θύμα στο παρελθόν αλλά έκανε σκηνές ζηλοτυπίας σπάζοντας πιάτα και πετώντας της ποτήρια. Όταν εκείνη δεν του απαντούσε στο τηλέφωνο, εκείνος τηλεφωνούσε στην οικογένειά της και τους μιλούσε με προσβλητικά λόγια.