Και επισήμως οι Έλληνες οι πιο επικίνδυνοι οδηγοί στην Ευρώπη

Τη χειρότερη θέση, όσον αφορά την επικινδυνότητα οδήγησης, κατέχουν οι Έλληνες οδηγοί, όπως προκύπτει από έρευνα του ευρωβαρόμετρου, η οποία επιβεβαιώνει αυτό που όλοι… φανταζόμασταν.

 

Συγκεκριμένα, το 50% των οδηγών στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι οδηγεί επικίνδυνα, καταλαμβάνοντας την – καθόλου τιμητική -πρώτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι Ιταλοί (44%) και στην τρίτη οι Γάλλοι (40), ενώ στην τελευταία θέση βρίσκονται οι Σουηδοί (11%).

 

Την ίδια ώρα, όσον αφορά την ανευθυνότητα κατά τη διάρκεια της οδήγησης, το 58% των Ελλήνων οδηγεί με τρόπο που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων.

 

Ωστόσο, ακόμη πιο ανεύθυνοι φαίνεται πως είναι οι Πολωνοί (68%), ενώ στην τελευταία θέση και πάλι «φιγουράρουν» οι Σουηδοί (36%).

 

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η έρευνα καταδεικνύει ότι οι πιο ήρεμοι οδηγοί είναι οι Ολλανδοί με 68%, ενώ οι Έλληνες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις με ποσοστό μόλις 49%.

 

Όσον αφορά την ευγένεια, όπως είναι φυσικό, οι πλέον ευγενικοί είναι οι Άγγλοι (50%), με τους Έλληνες και τους Ιταλούς να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις με 26% και 17% αντίστοιχα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα συμμετείχαν 12.418 άτομα από Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Σουηδία, Ελλάδα, Πολωνία, Ολλανδία και Σλοβακία.

 

dealnews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ