Καιρός: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με χαλάζι, βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Με απανωτές κακοκαιρίες υποδεχόμαστε το νέο έτος. Η πρώτη κακοκαιρία σημειώνεται εξαιτίας βαρομετρικού χαμηλού στο Νότιο Ιόνιο, επηρεάζει ήδη από χτες το βράδυ με έντονα φαινόμενα τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά.

 

Η δεύτερη και ισχυρότερη κακοκαιρία που προκαλεί ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την Κεντρική Μεσόγειο, θα επηρεάσει σταδιακά μέχρι και αύριο το μεσημέρι το σύνολο σχεδόν της χώρας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις στα πεδινά (με αυξημένο κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων) και πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.

 

Ήδη πλήττονται η Κ. Στερεά, η Δυτική και Ανατολική Πελοπόννησος, όπου το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να εξασθενίσει από το απόγευμα, ενώ πλήττεται κατά τόπους και η Κ. Μακεδονία.

 

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, θα σημειωθούν, τοπικά, ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις στις εξής περιοχές:

 

Από το μεσημέρι σε Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), Α. Μακεδονία, Εύβοια, Σποράδες και Θεσσαλία, με εξασθένηση από αργά τη νύχτα. Από το απόγευμα σε Θράκη και Β. Αιγαίο. Από το βράδυ, σε Α. Αιγαίο και Β. Κυκλάδες.

 

Τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν ακόμα μέχρι αύριο το πρωί στο Α. Αιγαίο και μέχρι το μεσημέρι – απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

 

Τοπικά ισχυρά φαινόμενα κατά διαστήματα από το μεσημέρι – απόγευμα και μετά, περιμένουμε και στην Αττική (και την πόλη της Αθήνας), με ισχυρούς νοτιάδες έως 6-7 μποφόρ τοπικά και θερμοκρασία έως 18 βαθμούς, καθώς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με τους νοτιάδες στα 4-5 μποφόρ και τη θερμοκρασία στους 12 βαθμούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ