Καιρός: Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες – Πού θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό το καιρού από το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να ενταθούν εκ νέου μετά τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου.

 

Η νέα κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ώρες είναι αποτέλεσμα ενός νέου βαρομετρικού χαμηλού που θα πλησιάσει την χώρα μας από την περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου. Έτσι, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά από τα δυτικά, οι οποίες έως το βράδυ του Σαββάτου θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

 

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας από το Windy: 

 

 

 

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στην Πελοπόννησο και στην Στερεά Ελλάδα, ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της Πελοποννήσου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

 

Στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο οι άνεμοι πιθανώς πρόσκαιρα να σημειώσουν σημαντική ενίσχυση. Λιγότερα και πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα. 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο βροχερός καιρός αναμένεται να διατηρηθεί έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι βροχές από το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το βράδυ της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021.