Κακοκαιρία «Διδώ»: Σαρωτικό πέρασμα με μεγάλα ύψη βροχής από το Λουτράκι

Τοπικά έντονες βροχές εκδηλώνονται από το μεσημέρι της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου, στο Λουτράκι, την Περαχώρα και το Καλαμάκι, απόρροια της κακοκαιρίας «Διδώ»...

Το βράδυ της Τρίτης η καταιγίδα «αγρίεψε» στο Λουτράκι, με μεγάλες ποσότητες βροχής να πέφτουν σε πολλές περιοχές και τις αστραπές να «σκίζουν» τον ουρανό.  Στο σύνολο της ημέρας σημειώθηκαν σημαντικά ύψη βροχόπτωσης.

 

Τα ισχυρά φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη το πρωί, ενώ ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και σε τμήματα της Θεσσαλίας, όπου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.

 

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται στην περιοχή αναμένεται να συνεχιστούν έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, οπότε προοδευτικά θα σταματήσουν.

 

Το κύμα κακοκαιρίας «Διδώ» ξεκίνησε να δίνει κατά τη διάρκεια της Τρίτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, με έμφαση στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και από το βράδυ σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο έως 800-900 περίπου μέτρα.