Καλαμάκι και Ίσθμια μέσω... Αγίων Θεοδώρων!

Πολύ σοβαρό πρόβλημα στους κατοίκους των χωριών Ίσθμια (στο τμημα της Στερεάς Ελλάδας) και Καλαμάκι δημιουργεί πλέον το γκρέμισμα της γέφυρας, που κατέστρεψε η μεγάλη φωτιά που προκάλεσε το ατύχημα με το βυτιοφόρο.  

 

Η γέφυρα αυτή ήταν ο μοναδικός δρόμος που τους είχε απομείνει, ώστε να μην είναι εντελώς αποκομμένοι από το Λουτράκι και την Κόρινθο, καθώς εδώ και μερικές εβδομάδες έχει απομακρυνθεί και η βυθιζόμενη γέφυρα της Ισθμίας, η οποία βρίσκεται στο Πέραμα για την επισκευή της.

 

Ουσιαστικά, πλέον ο μοναδικός τρόπος που έχουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών για να γυρίσουν στο σπίτι τους από το Λουτράκι ή την Κόρινθο ή να πάνε σε αυτό, είναι να κινηθούν προς τους Αγίους Θεοδώρους, να μπουν στην Εθνική Οδό και στη συνέχεια να πάνε στον προορισμό τους.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος, Γιώργος Γκιώνης, ζήτησε χθες τα ξημερώματα από τον Υφυπουργό, Νίκο Ταχιάο, ο οποίος πήρε την απόφαση να γκρεμιστεί άμεσα η γέφυρα, την επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η λειτουργία της βυθιζόμενης γέφυρας των Ισθμίων.

 

 

Ελπίδες, πάντως, πως η ταλαιπωρία τους θα έχει βραχύ χρονικό ορίζοντα δίνει η ΑΕΔΙΚ. Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Γιώργος Ζουγλής, μιλώντας στο Korinthia.net.gr διαβεβαίωσε πως η γέφυρα στα Ίσθμια θα επιστρέψει στην θέση της σε πλήρη λειτουργία πριν από το τέλος του μήνα: «Την επισκευή της γέφυρας έχει αναλάβει η Ολυμπία Οδός και κάθε μέρα παίρνουμε report από την εξέλιξη των εργασιών επισκευής. Αυτή την στιγμή που μιλάμε έχουν γίνει οι περισσότερες εργασίες – έχει αρμωθεί, έχουν αντικατασταθεί τα μεταλλικά μέρη- και απομένει να γίνει το βάψιμο και να τοποθετηθούν τα ξύλα της βάσης. Μετά απομένει να την φέρουμε εδώ και να την τοποθετήσουμε. Θεωρώ πως μετά την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη με την γέφυρα στην Εθνική Οδό, το υπουργείο θα πιέσει να ετοιμαστεί ακόμα πιο γρήγορα…».  

 

Ο κ. Ζουγλής ενημέρωσε ακόμα, ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι ότι θα υπήρχε ρύπανση της διώρυγας από διαφυγόντα καύσιμα: «παρακολουθούσαμε από την πρώτη στιγμή το φαινόμενο, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, καθώς η έκρηξη έγινε σχεδόν δίπλα στην Διώρυγα και δημιουργήθηκαν ρυάκια που υπήρχε κίνδυνος να καταλήξουν στην Διώρυγα. Τελικά οι έλεγχοι που έγιναν δεν έδειξαν κάτι τέτοιο, πιθανόν γιατί τα καύσιμα κάηκαν…»  

 

korinthia.net.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ