Καμίνι οι Άγιοι Θεόδωροι! 5η υψηλότερη θερμοκρασία στην Ελλάδα - Πόσο έδειξε το θερμόμετρο

Στην Αττική, τη Στερεά, Θεσσαλία και Κορινθία οι υψηλότερες θερμοκρασίες - Παρά… έναν 40 σε Λάρισα και Κωπαΐδα "έγραψαν" οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - Ο αυριανός καιρός φέρνει… μικρή ανάσα δροσιάς αλλά όχι παντού!

 

Ο καύσωνας τσουρούφλισε όλη τη χώρα, ο καιρός έδειξε το… καυτό του πρόσωπο και όσοι ελπίζουν σε λίγη δροσιά άμεσα ίσως θα πρέπει να περιμένουν. Γιατί μπορεί κάποιες περιοχές αύριο Δευτέρα (23.07.2018) να πάρουν ανάσα, αλλά κάποιες θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο έλεος των θερμών μαζών πού έρχονται από την Αφρική και φτάνουν ως τα Βαλκάνια!

 

 

Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει πως η Κυριακή θα ήταν η πιο ζεστή μέρα. Οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σχεδόν 40 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Εκεί, όπου ο υδράργυρος σταμάτησε στους 39.9°C.

 

 

Σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 38°C με έντονη την αίσθηση δυσφορίας.

 

 

Η ΕΜΥ προβλέπει πως αύριο Δευτέρα (23.07.2018), ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρώτη στα δυτικά και βόρεια, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ, που από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 μποφόρ.