«Καμπανάκι» από Κουμουτσάκο για προσφυγικό: Χιλιάδες Σύροι μαζεύονται στη Σμύρνη

Στην αποκάλυψη ότι χιλιάδες Σύροι μετανάστες συγκεντρώνονται στη Σμύρνη από την επαρχία Ιντλίμπ της Τουρκίας προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Κουμουτσάκος.

 

 

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την ενίσχυση των θαλάσσιων συνόρων για τα οποία όμως είπε χαρακτηριστικά ότι είναι δύσκολο να «στεγανοποιηθούν».

 

 

Ενώ εξήγησε ότι η Ελλάδα καταγράφει εισροές από την Ανατολή, μηδενικές όμως εκροές από τα βόρεια σύνορά της.

 

 

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει παραλάβει εκκρεμότητες πάνω από 70.000 χιλιάδων αιτήσεων ασύλου που δεν έχουν εκδικαστεί και διασαφήνισε ότι αναφορικά με την αλλαγή στη διαδικασία χορήγησης ασύλου γίνεται «χειρουργική δουλειά» και χρειάζεται προσοχή.

 

 

«Δίνουμε μάχες στο εσωτερικό και το εξωτερικό για τις διαδικασίες άσυλου», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Ερντογάν: Μπορούμε να εγκαταστήσουμε στη Συρία 2-3 εκατ. πρόσφυγες

 

 

Την είδηση για την παρουσία Σύρων προσφύγων επιβεβαίωσε εμμέσως ο Ταγίπ Ερντογάν που μιλώντας σήμερα στην Άγκυρα επανέλαβε ότι 2 με 3 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία ή την Ευρώπη θα μπορέσουν να επανεγκατασταθούν στη Συρία, αν οριστικοποιηθεί η «ζώνη ασφαλείας» την οποία η Άγκυρα επιθυμεί να δημιουργήσει στο βόρειο τμήμα της χώρας.

 

 

«Μπορούμε να εγκαταστήσουμε, ανάλογα με το βάθος της ζώνης ασφαλείας, 2 με 3 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Τουρκία ή την Ευρώπη», δήλωσε.

 

 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η Τουρκία και οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ασφαλή ζώνη ανατολικά του Ευφράτη, η οποία θα διαχωρίζει τα τουρκικά σύνορα από τις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από μια κουρδική πολιτοφυλακή, την οποία μεν στηρίζει η Ουάσινγκτον αλλά η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

 

 

Ένας από τους στόχους αυτής «της ζώνης ασφαλείας» για την Άγκυρα είναι να μπορέσει να στείλει εκεί ένα μέρος των περισσότερων από 3,6 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που έχουν εγκατασταθεί στην Τουρκία.

 

cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ